Get Adobe Flash player
Банер



ПЛЕВЕН – БУДВА – ДУБРОВНИК – о-в ЛОКРУМ - о-в КОРЧУЛА – ВИШЕГРАД - ПЛЕВЕН

16, 17, 18, 19 и 20 октомври  - петдневна 

 

ЦЕНА: 599 лв.

 

І Ден: Отпътуване от Плевен в 17.30

ІІ Ден: Пристигане в Черна гора и разглеждане на старинната част на град Будва. Панорамна обиколка и разходка в старата част на града: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, епископския дворец, католически и православни църкви. Свободно време. Преминаване през Которския залив с ферибот.

Настаняване в Дубровник, свободно време,вечеря. нощувка.

ІІІ Ден: Закуска. Панорамна обиколка на новия град - Дубровник с автобус и пешеходна обиколка на старата част на града: централната улица Страдун, крепостните стени, Княжевския дворец, Францискански и Доминикански манастири и др. След обяд - по желание - разходка с корабче и посещение на най-близкия остров до града- Локрум, обявен за национален парк, известен с великолепната си ботаническа градина, двореца на Максимилиан и крепостта Роял. Свободно време. за самостоятелна разходка и разглеждане на Дубровник.Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

ІV Ден: Закуска, свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане разходка до остров Корчула(родното място на Марко Поло). Разглежда се Мали Стон, посещение на ферма за миди, посещение на Стон – обиколка на крепостните стени /най-дългите след Китайската стена/, панорамна гледка към Солниците, запазени още от времето на Дубровнишката република. По живописния полуостров Пелешац отпътуваме към град Оберич, откъдето с кораб отиваме до о-в Корчула. Панорамна разходка в стария град Корчул, свободно време. Завръщане в Оберич, посещение на винарска изба с възможност за дегустация. Връщане в хотела, вечеря, нощувка.

V Ден: Закуска, отпътуване за България . Посещение на град Вишеград. Панорамно разглеждане и на мостът на Дрина. Вишеград се е развил, благодарение на една придобивка от XVI век - мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович. Та този велик везир на Османската империя е увековечил името си с мост, свързващ Босна и Херцеговина със Сърбия. Този път е водел от Сараево към Цариград (Истанбул). Не си посетил моста над Дрина, ако не си прочел „Мостът на Дрина“ на носителя на Нобелова награда по литература Иво Андрич. Иво Андрич е най-значимият писател на тогавашна Югославия (1892- 1975 г.), успешен дипломат на кралство Югославия. Разказва историята на града и на моста още от създаването му, чак до 1914г.

 Отпътуване за Плевен.

ЦЕНА: 599 лв.

Цената включва: Транспорт с лицензиран туристически автобус, 3 нощувки и 3 закуски и 3 вечери в Дубровник , екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка, панорамна обиколка на градовете Будва и Дубровник с екскурзовод на Български език.


Цената не включва:

Входни такси за посещение на музейни обекти, екскурзия до о-в Локрум и остров Корчула, разходи от личен характер.

 Екскурзия до о-в Локрум с кораб че и обиколка - 25евро.

Панорамно разходка с кораб че около стените на Дубровник с включена една напитка безалкохолно или бира – 20евро.

Целодневна екскурзия до о-в Корчула - 40евро.

 Дегустация във Винарна „МАТУШКО“ -15евро. Дегустацията включва два вида бяло вино, два вида червено вино, гроздова ракия и вишновка. 

 

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта

За деца до 18 год – задграничен паспорт или лична карта и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер