Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН – ВЕРГИНА – КАСТОРЯ - езерото МАЛКА ПРЕСПА – остров СВЕТИ АХИЛ – ЕДЕСА - ПЕЛА – ПЛЕВЕН

тридневна

 ЦЕНА:


І Ден - Тръгване от Плевен. Преминаване на граничните пунктове Кулата -Промахон. Пристигане във Вергина. Посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия - Филип ІІ Македонски, разглеждане на руините на древния македонски дворец с богата експозиция на всичко намерено в нея: златни накити, погребални урни, съдове и оръжия.

Пристигане в град Касторя /Костур/, разположен на брега на живописното езеро Орестиада, наричано още езерото Касторя или Костурското езеро. Настанявне в хотела. Разположен в близост до границите с Македония и Албания, градът предлага на своите посетители уникална балканска екзотика, съчетание от високи планини и живописно езеро, красиви и елегантни магазини и многобройни заведения, пръснати по бреговете на езерото. Свободно време, нощувка.

ІІ Ден - Закуска. Посещение на езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил - островът на цар Самуил. На острова се намират останките на легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век. Тук са и руините на базиликата "св. Ахил", градена от цар Борис веднага след покръстването му. Археолозите смятат, че именно там е бил погребан цар Самуил.

В късните следобедни часове – пристигане в Касторя, свободно време и  възможност за разглеждане на стария град Костур с калдаръмените улички, със старинните църкви – византийски и старобългарски и прочутите възрожденски къщи от 18 и 19 век, нощувка.

ІІІ Ден - Закуска. Отпътуване от Касторя. Пристигане в Едеса /Воден/, един от най-красивите градове в северна Гърция. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина.Свободно време за разходка сред красивия парк и неповторимите водопади на град Едеса.

Посещение на останките на античния град Пела - столица на Древна Македония от края на 5 век пр.н.е. до средата на 2 век пр.н.е., както и родно място на Филип II Македонски и Александър Македонски. Останките от древния град се намират в местността "Градище" при старото българско село Постол, след 1926 г. прекръстено Пела.

 ЦЕНА:

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически  автобус, туристическа застраховка, 2 нощувки и 2 закуски в гр. Касторя, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, посещение на Вергина, Едеса, Пела, еднодневна екскурзия до езерото Малка Преспа и о-в Свети Ахил.

В цената не са включени входните такси за посещение на забележителностите.

Необходими документи:

Само лична карта

За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер