Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН – АТИНА – о-в САНТОРИНИ – ПЛЕВЕН

на 12, 13, 14, 15, 16, 17 и 18 октомври - седемдневна

ЦЕНА: 645 лв.

 

І ден: Тръгване от Плевен вечерта, нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон.

ІІ ден: Пристигане в Атина. Настаняване в хотел(в случай, че не всички стаи са готови се изчаква). Свободно време или по желание панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: разглеждат се: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан;Храмът на Зевс- който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец, Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото, площад Синтагма, Акропола и др. Нощувка.

ІІІ ден: Рано сутринта закуска /възможно е сух пакет/. В 05.00ч.отпътуване за пристанището и от там с ферибот за о-в Санторини - пътуването продължава около 8 часа. Пристигане следобяд и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ІV ден: Закуска. По желание: панорамен тур из острова включващ посещение на Акротири - едно от най-старите селища на острова, което след избухването на вулкана е покрито с пепел и лава, запазили и до наши дни археологическите разкопки. Посещение на автентичното селище Пиргос популярно със своите 33 църкви и с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия. Посещение на град Фира, откъдето се открива гледка към Калдерата и целият залив. Следва посещение на градчето Ия, разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана – о-в Тирася и останалата част от Санторини, и преди всичко с живописните си залези. Време за снимки при залеза на Ия. Завръщане в хотела. Нощувка.

V ден: Закуска. По желание: екскурзия до вулкана на остров Неа Камени с местен водач. Трансфер от хотела до пристанището, откъдето с традиционно туристическо корабче се придвижваме до острова и следва изкачване до кратера около 30-40 минути преход. Има възможност за къпане в горещите извори /в морето/ до остров Палеа Камени. Посещение на остров Тирася - кръстен на дъщерята на крал Тира- свободно време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

VІ Ден Закуска. Свободно време. На обяд- около 12ч освобождаване на хотела. Отпътуване с ферибот за Пирея - Атина. Продължаване към България. Нощен преход.

VIІ Ден Пристигане в гр.Плевен около обяд.

 

Цена: 645 лв.

 

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, 1 нощувка и закуска в Атина, 3 нощувки и 3 закуски на остров Санторини, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, фериботни такси и билети - настаняването на ферибота не включва ползването на самолетни седалки и каюта, възможно е доплащане на рецепция в кораба.

Цената не включва: панорамна обиколка на Атина, входни такси за музеи в Атина и о-в Санторини, панорамен тур на остров Санторини, екскурзия до вулкана на остров Неа Камени.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За деца до 18 год. – лична карта или задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите.

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер