Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – БУДВА – ДУБРОВНИК – о-в ЛОКРУМ - КОТОР - ПЛЕВЕН

  На 22, 23, 24, 25 и 26 май 2024г  - петдневна 

ЦЕНА: 445 лв.

Първи ден : Отпътуване от Плевен,нощен преход.

Втори ден: Пътуване  към Черногорската ривиера . Възможност за фотопауза при  Шкодренското езеро – най голямото езеро на Балканите . Продължаваме към Будва. Пристигане около обяд.  При възможност настаняване веднага , тъй като хотелите по принцип настаняват след 14 :00 часа .Ако няма възможност за настаняване освежаване в фоайето на хотела и туристическа програма в Будва-  едно от най-старите селища в Европа. Пешеходна обиколка на Будва  с разглеждане на средновековната крепостна стена, църквата „Св.Троица” , Католическата църква „Св.Йоан” .Към църквата "Свети Йоан" от XVIII в. през 1867 г. е пристроена камбанария, която съществува до днес. Храмът разполага с богата библиотека, даваща сведения за историята на града в края на XVIII в. . Не е нужно да пропътувате половината свят, за да достигнете до екзотични места. Черногорският град Будва и неговата ривиера са съвсем близо. Изключително красива гледка се открива от Цитаделата в града (входна такса 5 евро). Свободно време за разходка и пазаруване  в  кокетните магазинчета . Надвечер връщане в хотела за почивка. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Свободно време или * По желание екскурзия до  Пераст и Котор. Отпътуване за Пераст - Пераст е град с традиции и история намиращ се в Которския залив.В него се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова:  Свети Георги и Госпа от Шкарпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скалата . Легендата разказва как веднъж, когато рибари хвърлили мрежите си край остров "Св. Георги", в тях попаднала икона на Богородица. Внезапно се вдигнала буря. Мъжете едва стигнали живи до брега, но решили да направят на мястото изкуствен остров, на който да построят църква за подслон на иконата, която ги спасила. В продължение на 50 години хората от Пераст трупали камъни в морето, докато над вълните се издигнал "Богородица от скалите". Църквата била построена през XVII век и служела (може би още служи) и на католици, и на православни. Притежава десетки творби на ренесансови художници от Пераст и Италия. Шедьовърът на църквата е бродираната икона на Богородица с истински коси ,които цели 25 години  Ясинта Кунич , една от многото моряшки жени в Пераст, везала иконата докато очаквала мъжа си. Когато мъжът й не се върнал от поредното плаване, Ясинта се зарекла да вези лика на Богородица, докато го чака. Вместо конци, използвала собствените си коси, които от времето и мъката бавно побелявали. Така Ясинта Кунич, която така и не дочакала мъжа си, получила всички цветове, които й били нужни, за да избродира косите на Богородица и малкия Исус.Легендата разказва, че когато довършила гоблена, жената ослепяла. Пераст е като малка Венеция , очарователен , пленяващ , аристократичен град с вълшебни гледки към Которския залив. Свободно време за разходка .  

Отпътуване за Котор -  средновековен град под  егидата на ЮНЕСКО , разположен между крепостни стени. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите «Свети Николай Чудотворец», «Света Мария”, "Свети Трифон" - построени през XII в..Тези църкви може да ви служат за ориентир из лабиринта на Стария град. Градът е в романски стил с барокови и готически елементи, пострадал по време на земетресение през 1667 г. , когато част от фасадата и кулите на църквите са разрушени.Много от площадите в Котор, предимно в Стария град, имат забавни имена като «Площад на марулята», «Площад на млякото»,  «Площад на брашното» или «Площад на киното». Свободно време за самостоятелно разглеждане, пийване на ароматно кафе на брега на залива и разходка. Отпътуване за хотела .Нощувка. 

 

 

 Четвърти ден: Закуска.Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Дубровник.Отпътуваме за Дубровник.Заради своята красота и историческо минало, Дубровник се е превърнал в един от най-зашеметяващите курортни градове на Балканския полуостров – град-музей, град-крепост, град-мечта. Дубровник е средновековен град с хилядолетни традиции, намиращ се на крайбрежието на Далмация, в най–южната част на Хърватска.Обиколка на старият град Дубровник с екскурзовод на български език. Пешеходна програма с местен екскурзовод на български език в Стария град.Пешеходната обиколка на старата част на Дубровник включва църквите «Свети Спас» и «Свети Влах» , светецът - защитник на града, паметникът на Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус , Фонтана на Онуфрий , Дворецът Спонза  в част , на който се е помещавал монетния двор на Републиката,както и първото училище на града. Свободно време в стария град за разходка и обяд.

По желание  Разходка с корабче до остров Локрум – обявен за национален парк. Достига се с корабче от Стария град.Тук може да видите Ботаническа градина с ендемични тропически и субропически растителни видове от целия свят. На острова може да видите и да се къпете в малко езерце наречено „Мъртво море”, с кристално чисти и спокойни води, както и крепостта, построена през 1806 г. от французите. Това е най-високото място на острова – 98 м., от където се открива красива гледка към целия остров и Дубровник.А наоколо постоянно ще ви съпровождат пауни.Ще посетите манастира на францисканците,при които намира убежище крал Ричард Лъвското сърце след претърпяното корабокрушение на път за Божи гроб.

Следобед отпътуване към хотела.Нощувка.

Пети ден: Закуска.Около 09:00ч. отпътуване за България. По път ще спрем за фото-пауза над остров «Свети Стефан» . Екзотичен средновековен и островен град,който днес е курорт за световни звезди от всякакви сфери.Пристигане в Ловеч и Плевен  късно вечерта.

 

ЦЕНА: 445 лв.

  

Цената включва: Транспорт с лицензиран туристически автобус, 3 нощувки и 3 закуски и 3 вечери в Будва, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка, панорамна обиколка на град  Будва.

Цената не включва: входни такси за посещение на музейни обекти, екскурзия до Дубровник, о-в Локрум, разходи от личен характер.

  - екскурзия до Дубровник - 30 евро.

 -  о-в Локрум - 30 евро /при минимум 20 туристи/

 - Панорамна разходка с корабче около Дубровник – 22 евро: включва обиколка с кораб, чаша безалкохолно или бира, продължителност 45 минути. Осъществява се при хубаво време - при минимум 20 туристи.

 -  Разходка с местен екскурзовод в Котор и Пераст на български език - 25 евро при минимум 20 туристи.

-  Слушалки за пешеходната обиколка на Дубровник – 2 евро на човек. 

 Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН характер и са описани към момента на изготвяне на програмата и туроператора не носи отговорност за промяната им в последствие!

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта

За деца до 18 год – задграничен паспорт или лична карта и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

  За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

   тел./факс 064/80 34 15;  

                                                                                               087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер