Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН –водопада Докузак - с. БРЪШЛЯН – МАЛКО ТЪРНОВО – МИШКОВА НИВА - връх Голямо Градище - гробницата на БАСТЕТ - местност ПРОПАДА – БЕГЛИК ТАШ - ПЛЕВЕН

 на 24, 25 и 26 юни - тридневна

ЦЕНА:

І Ден - Тръгване от Плевен. Посещение на най-атрактивния водопад в Природен парк "Странджа" - водопада "Докузак". Разположен сред прохладата на странджанската гора, той ще ни донесе приятни емоции и ще ни зареди с енергия за предстоящите ни приключения в Странджа планина.

Пристигане в село Бръшлян, запазило атмосферата и бита на старите българи от Странджа планина. Селото е архитектурен и исторически резерват. В него са запазени автентични къщи,странджански къщи от 18-19 век. Сред тях са 76 къщи обявени за архитектурни паметници на културата, а 9 от тях – с национално значение. Ще видим старата църква "Св. Димитър" с нейната камбанария и килийното училище.

Пристигане в Малко Търново, Възможност за посещение на Историческия музей в Малко Търново, разположен в красивите странджански възрожденски къщи от края на 19 век, принадлежащи на търговските фамилии Дякови и Илиеви. В Археологическата част ще видим ценни предмети, открити в светилищата и гробниците около града. С тяхна помощ ще намерим много отговори, но ще открием и много нови загадки за живота на древните обитатели на Странджа.
Историческата част на музея ще ни пренесе във времето на Илинденско-преображенското въстание и героичния дух странджанските герои в борбите им за освобождение.
Ще се срещнем и с природата в Странджа в част от музея, ще видим народни носии, кукерски костюми, килимарска работилница и накрая ще се снимаме на хорото, което си вие на мегдана, свободно време.

Настаняване в хотел „Козият рог" в Малко Търново. Свободно време за ползване на басеин. Нощувка.

ІІ Ден – Закуска.Екскурзия с джипове до връх Голямо градище и гробницата на египетската богиня Бастет. Връх Голямо Градище, висок 710 метра, е най-високият връх в българската част на Странджа планина. На път към върха се минава покрай предполагаемата гробница на богинята Бастет, наричана още богинята - котка, но известна и като богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени в египетската митология. Обвит е в мистерии и леганди от времето на първите проучвания, проведени по инициатива на Людмила Живкова.

Посещение с джипове на Тракийското светилище в местността Мишкова нива- едно от най-древните тракийски светилища по нашите земи. Светилището Мишкова нива е част голям комплекс на левия бряг на Делийска река. Състои се от крепост на върха Голямото градище, рудници в подножието му, могилен некропол, укрепена крайградска вила от римската епоха, както и от т. нар. Голяма могила. Комплексът е известен още от началото на 20 век и първоначално е съобщаван като светилище на Аполон, заради надписите, пренесени от обекта в града.

Посещение с джипове на Тракийският некропол Пропада, разположен от двете страни на античен път сред спокойствието на странджанската гора. В началото край нас се появавят малки каменни гробници, сякаш скрити от погледа ни от самата гора, докато накрая пътят ни отвежда до уникална тракийска гробница от периода V - III век пр. н. е., обвита в мистика и загадъчност.

Прибиране в хотела в Малко Търново. Свободно време за ползване на басеин. Нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. , отпътуване за Приморско и посещение на Тракийския култов комплекс Беглик таш. Слънчев часовник, календар и храм – тракийското светлище все още крие своята магия. Тук мощни енергийни потоци и космически сили се кръстосват в „Спалнята на боговете“. Хората разказват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска и желанието му ще се сбъдне, свободно време.

Отпътуване за Плевен. Вечерта – пристигане в Плевен.

Цена:

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, посещение на водопада Докузак, Малко Търново, Мишкова нива, връх Голямо Градище и гробницата на египетската богиня Бастет, Тракийското светилище в местността Мишкова нива, Тракийят некропол в местността Пропада, с. Бръшлян, Тракийския култов комплекс Беглик таш, 2 нощувки и 2 закуски в хотел "Козият рог” в град Малко Търнова, туристическа застраховка и екскурзоводско обслужване.

В цената не са включени: екскурзиите с джипове и входни такси за посещаваните обекти и музеи.

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; ; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер