Get Adobe Flash player
Банер 

ПЛЕВЕН - КУЛА - ФЕЛИКС РОМУЛИАНА - ЗАЙЧАР

- МАНАСТИР "БУКОВО" - НЕГОТИН - РАЯЧКИ ПИВНИЦИ - ПЛЕВЕН

 

 на 30 и 31 март 2024 г. - двудневна


Цена: 219 лв.


І Ден - Сутринта отпътуване от Плевен. Пристигане в граничния град Кула, наследник на античната крепост "Кастра Мартис", охраняваща античния път от Бонония (Видин) към Сингидунум (Белград). Фото пауза на запазения квадрибургий от крепостта. Преминаване през ГКПП "Връшка чука". Пристигане в балнеоложкия курорт Гамзиград. Посещение на крепостта "Феликс Ромулиана", една от резиденциите на император Галерий и неговата майка Ромула. Обектът, вписан в листата на ЮНЕСКО, включва дворците, баните, защитните кули със стени, както и жертвените хълмове за извършване на ритуала "апотеоза". Крепостите във Видин, Кула и Гaмзиград са свързани с интересна легенда за трите дъщери на средновековен български владетел. Отпътуване за град Зайчар, живописно разположен под хълма Кралевица, при сливането на реките Бели и Църни Тимок. Градът е център на етнографския регион Тимочка Крайна. Организирана пешеходна разходка из града: площад "Освобождение" с паметника на Героите от Тимошкия край; Радул-Беговия конак; катедралата "Рождество Богородично". Посещение на Народния музей на Зайчар, съхраняващ най-ценното от историята, археологията и етнографията на региона. Свободно време в парка "Попова плажа" на брега на Църни Тимок. Настаняване в хотел "Сърбия ТИС". Организирана празнична вечеря с жива музика и включени ястия и напитки в етно ресторанта към хотела. Нощувка. 
 
 

 

ІІ Ден – Закуска. Отпътуване от Зайчар. Пристигане на манастира "Св. Никола" (известен и като Буково) в подножието на планината Дели Йован. Манастирът е основан в края на XIII век по времето на сръбския крал Стефан Милутин. В манастирския двор е животворящият извор на Света Богородица. В манастирската продавница се предлагат разнообразни продукти и сувенири, изработени в манастирското стопанство. Отпътуване за град Неготин, "сърцето" на Неготинска Крайна. Пешеходна разходка из градския център: площад "Стеван Мокраняц" с паметника на героя Хайдук Велко, "защитникът на Крайна"; църквата "Света Троица"; родната къща на изтъкнатия сръбски композитор Стеван Мокраняц; старата църква "Рождество Богородично"; Музеят, посветен на Хайдук Велко (Тодорчевият конак). Възможност за посещение на Музея на Крайна, съхраняващ и показващ културно-историческото наследство на Неготинския край. Свободно време за самостоятелна разходка. Отпътуване за село Раяц, разположено на левия бряг на река Тимок, на няколко километра от българската граница. Посещение на винарското селище "над" селото - съвкупност от старинни винарни от XVIII - XIX век, в които се прави и съхранява прочутото вино по т. нар. "вински пут" в Тимошкия край. Организирана дегустация на отбрани вина, ракии и мезета във винотека "Св. Джордже". Пешеходна разходка "назад във времето" сред самобитните винарни и сокаци на Раяц. Следобед отпътуване за България през ГКПП "Брегово". Вечерта пристигане в Плевен.

 

ЦЕНА: 219 лв.


Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка; туристическа програма в градовете Кула, Зайчар и Неготин; манастира "Буково", винарското селище в Раяц; нощувка, вечеря и закуска в хотел в град Зайчар; екскурзоводско обслужване по маршрута. 

 

Цената не включва: входните такси за посещаваните обекти; организирана дегустация във винарна "Св. Джордже" в село Раяц.

 

Необходими документи:

Лична карта

За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

 

 

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 
0087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер