Get Adobe Flash player
Банер
БанерМИНИПОЧИВКА НА ПОЛУОСТРОВ ИСТРИЯ В ХЪРВАТИЯ

 

ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - ПОЛУОСТРОВ ИСТРИЯ - ПУЛА - РИЕКА - ОПАТИЯ - РОВИН - ПОРЕЧ - о-в КРЪК


на 6, 7, 8, 9 10 и 11 септември

 

6 дни/ 5 нощувки без нощен преход - 5 закуски и 4 вечери

Цена: 562 лв
.


І Ден - Тръгване от Плевен рано сутринта. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Хърватия в района на Загреб-Плитвички езера в късните следобедни часове. Настаняване в хотела, свободно време, нощувка.ІІ Ден - Закуска, тръгване за Плитвичките езера. Посещение на най-стария и най-голям национален парк в Хърватия, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно природно наследство. Паркът "Плитвички езера" е популярен сред туристи от цял свят и годишно приема над един милион посетители. В продължение на няколко часа ще се насладим на изумрудените води на 16-те езера, свързани помежду си от 92 водопада, сред райска зеленина. Разходката представлява комбинация от пешеходен тур, разходка с корабче и туристически автобус.Вечерта пристигане на Адриатическото крайбрежие, настаняване в хотела в близост до Риека, вечеря, нощувка.ІІІ Ден - След закуска потегляме за Риека, втория по големина град на хърватското крайбрежие. Първо ще видим града от птичи поглед, от крепостта Търсат, където се е намирало най-старото укрепено селище в района, основано от илирското племе либурни. Ще се разходим по централните улици на града и ще се запознаем с богатата му история. Време за обяд в Риека.


След обяда отпътуваме към близкия остров Крък, най-големия остров в Хърватия, популярна туристическа дестинация. Време за плаж в Башка, след което ще разгледаме стария град Крък.Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

ІV Ден - След закуска тръгваме към Пореч -популярен курорт, китно средиземноморско градче на западното крайбрежие на п-в Истрия. Възможност за посещение на Еуфразиевата базилика с мозайки от 6 век, под защитата на ЮНЕСКО.

След обяда тръгваме с корабче към един от най-живописните градове на Средиземноморието - Ровин. По пътя ще спрем в Лимския фиорд за плаж. След това ще се изгубим сред романтичните криволичещи улички на град Ровин, увенчан с прекрасната църква на св. Еуфемия.Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

V Ден - Закуска. И днес се отправяме към най-големия град на полуостров Истрия - Пула, известен със забележителната римска арена. Освен Арената, римляните са оставили в града прекрасната арка на Сергиевците, многобройни мозайки, Херкулесовата порта, Двойната порта и т.н.На връщане ще спрем в един от най-известните морски курорти на Хърватия, перлата на Адриатика - Опатия. От австро-унгарски вили на аристократи до достолепни хотели и многобройни паркове с екзотична растителност и скулптури - отвсякъде ни обгръща духа на "La Belle Epoque", когато Опатия е привличала знаменитости като Исидора Дънкан, Ленин, Чехов и Пучини.

Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

VІ Ден - Закуска, тръгване за България. Пристигане в Плевен късно вечерта.Цена: 562 лв.
Цената включва: транпорт с лицензиран туристически автобус с тръгване от Плевен, туристическа застраховка, екскурзоводско обслужване, 1 нощувка и 1 закуска в района на Загреб, 4 нощувки, 4 закуски и 4 вечери в хотел 3*** в непосредствена близост до морето в района на Риека.

Цената не включва: входни такси за посещаваните забележителности, допълнителните екскурзии, разходи от личен характер.

Необходими документи: валидна лична карта или задградграничен паспорт. За деца до 18 год., които пътуват с 1 родител или без родител, се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие за напускане на България от родителя (родителите), който не пътува с детето.
За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер