Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН - ТЕКИРДАГ - ЧОРЛУ – ЛЮЛЕБУРГАЗ – ПЛЕВЕН

 на   - тридневна

ЦЕНА:   лв.

 

І Ден - Тръгване от Плевен. Преминаване на границата и отпътуване за Люлебургас. Пристигане в града. Свободно време в центъра за покупки в някои от най-добрите турски магазини- T-SHOP, KARPA MAVI, KOTON, LCWaikiki, DEFACTO, FLO, и др. Свободно време за обяд. Посещение на МОЛ 39 BURDA в Люлебургас.  Отпътуване  за Чорлу. Пристигане в Чорлу панорамно разглеждане на града. Посещение на магазин на фабрика за шоколад, представителен магазин на фабрика за домашен текстил ,,ТАЧ'', търговски комплекси: AVM ,, Орион'', AVM ,,АРЕНА'', 5 М МИГРОС , АУТЛЕТ магазин, свободно време и отпътуване за гр.Текирдаг.

Пристигане в град Текирдаг  – перлата на Мраморно море.  Настаняване в хотел в града и нощувка.

ІІ Ден – Закуска. Свободно време за разходка на крайморския парк, където може да хапнете риба и други вкусотии в крайбрежните ресторантчета.Панорамна разходка в града, който е модерен административен център, намиращ се в Европейската част на Република Турция. Разположен е в Източна Тракия, на северния бряг на Мраморно море. Градът е известен с анасоновата си ракия, черешите и прочутите кюфтенца. Текирдаг е основан още през Архаичната епоха от гръцки колонисти от остров Самос. Те му дават името Бизанте. Градът е бил владение на тракийския цар Севт II. Много антични автори споменават, че планината Текирдаг, която обгражда от север залива Родосто, е Свещената планина на траките. Хилядолетната история на града е събрана в археологическия музей, който се помещава в старата сграда на валийството, построена през 1928 г. В богатата колекция на музея има релефи, мозайки, статуи, антична керамика и дори фосил на 65 млн. години. Най-ценният експонат са костите на одриския владетел Керсеплептес , живял през IV в.пр.н.е.На улица „Маджар“ е разположен музеят „Ракоци“. Ференц II Ракоци е  унгарски герой за независимост и последният претендент за трансилвански владетел.

 ІІI Ден – Закуска. Напускане на хотела. Свободно време за пазаруване и разходка.

Отпътуване за Плевен.

ЦЕНА:   лв.

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, посещение на Текирдаг, Чорлу, панорамна разходка с екскурзоводно обслужване по целия маршрут, 2 нощувки и 2 закуски в хотел в гр.Текирдаг.

В цената не влизат: входните такси за забележителностите.

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

 087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер