Get Adobe Flash player
Банер 

ПЛЕВЕН – БУРГАС – ЧЕНГЕНЕ СКЕЛЕ - КРЕПОСТ  "ДЕУЛТУМ" - ПЛЕВЕН

на 27 и 28 април 2024 г. - двудневна

 

ЦЕНА: 142 лв.

І Ден - Отпътуване от Плевен сутринта. Преминаване през Прохода на Републиката. Към обяд – пристигане в Бургас, най-големият град на Южното ни Черноморие, разположен на едноименния залив. Градът, прочут като "градът на поетите, художниците, артистите - хората на изкуството", известен и като "кръстопът на най-древни цивилизации", е наследник на античните Акве Калиде и Деултум, на средновековните Пиргос и Форос, на възрожденския Ахело Бургаз. Акцент в програмата е посещението на Националното изложение на цветя "Флора" - Бургас в едноименния експозиционен център в Морската градина на града. Следобед - настаняване в хотел в Бургас,  намиращ се в близост до централната градска част и Морската градина. По желание - разходка в центъра на Бургас: пешеходните улици "Александровска" и "Богориди"; пл. "Тройката" с фонтаните; Бургаската катедрала "Св. св. Кирил и Методий"; Регионалният исторически музей, поместен в няколко сгради, паметници на културата; Драматичният театър "Адриана Будевска"; Часовникът, Компасът и Грамофонът (любими места за среща на бургазлии и техните гости); Морската градина с Културния център "Морско казино"; Бургаския мостик (символ на града); Летния театър и Пантеона. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка. 

ІІ Ден – Закуска. Отпътуване за рибарското селище Ченгене скеле (Циганското пристанище), разположено в едноименния малък залив на Черно море. Самобитното рибарско селище, уподобявано на венециански квартал, заради каналите, по които са разположени рибарските къщички, е една от най-новите атракции на община Бургас. Посещение на експозиционните къщички "Тайфа", "Бурунтия" и "Евксински понт", в които местният гид ще запознае гостите с рибарския начин на живот, нрава на морето и ролята на местните ветрове; разглеждане на рибарски принадлежности, водолазна екипировка и малки плавателни съдове. Свободно време за обяд в рибния ресторант към комплекса. Възможност за разходка из рибарското селище по ул. "Консервна", кръстена на едноименния си събрат от романа на Джон Стайнбек. Към обяд - отпътуване към с. Дебелт. Пристигане в Националния археологически резерват "Деултум - Дебелт", разположен в близост до Мадренското езеро. Резерватът представя разкритите останки на античния и средновековен град, устроен в близост до защитния граничен вал между България и Ромейската империя - Еркесия. Посещение на музея, организиран към резервата; запознаване с откритата и експозиционирана археология. Следобед - отпътуване от Дебелт. Вечерта - пристигане в Плевен. 

 

Цена: 142 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, нощувка със закуска в хотел в Бургас, екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

В цената не са включени включени входните такси за посещение на музейните обекти.

 

За записване и повече информация:

                                    Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

                          тел./факс 064/80 34 15; 

                           087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер