Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – с.СТАРО СТЕФАНОВО – АПРИЛЦИ  ПЛЕВЕН

на  24 февруари - еднодневна

на  25 февруари - еднодневна 

ЦЕНА: 29 лв.

 

Тръгване от Плевен.Отпътуване за гр. Априлци и посещение на "Празник на сланината и греяната ракия". Той е организиран за първи път през 2011 година с цел опазване на старите български традиции чрез представяне на типичните за района печена сланина и греяна ракия на фона на народни песни, хора и хумор.Събитието през годините намери свои радетели, последователи и съмишленици в цялата страна, които превръщат площада в трибуна на неизчерпаема жизнерадост и неповторимост.Всички посетители имат възможност да вкусят от т.нар. „Бабината гозба”, приготвена от 30 кг. сланина, 500 яйца и 30 кг. праз лук, приготвена в „големия чорбаджийски тиган”. Свободно време.         

Посещение на Новоселски манастир "Св. Троица".

Пристигане в с.Стефаново. Там се намира Архитектурен резерват Старо Стефаново. В Старото село са запазени автентични стари къщи от времето на Възраждането, църквата „Рождество на Пресвета Богородица” строена през 1882 година,  килийното училище, селският мегдан и старата чешма.

 

Вечерта – пристигане в Плевен.

Цена: 29 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, посещение на Априлци, Новоселски манастир "Св. Троица", с. Старо Стефаново,  туристическа застраховка и екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

В цената не са включени входните такси за посещаваните обекти.

 

За записване и повече информация:Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер