Get Adobe Flash player
Банер 

ПЛЕВЕН – БЛАГОЕВГРАД – ОГНЯНОВСКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ

– КАРНАВАЛ в КСАНТИ - РИЛСКИ МАНАСТИР – ПЛЕВЕН

 

на 15, 16 и 17 март 2024 г. - тридневна

ЦЕНА: 215 лв.

 

І Ден - Отпътуване от Плевен сутринта. На обяд - пристигане в Благоевград, разположен в подножието на Рила планина, по поречието на река Бистрица. Благоевград е наследник на античния Скаптопара и на възрожденския Джума базаръ. Посещение на възрожденския квартал "Вароша" с църквата "Въведение Богородично" - национален паметник на възрожденската ни архитектура и мемориала "Делчев род"; възрожденската чаршия "Серското джаде"; паметника на Македоно-одринското опълчение. Възможност за посещение на Регионалния исторически музей, съхраняващ културно-историческото, етнографско и природно наследство на Пиринския край. Разходка из централната градска част - площад "Македония" с паметника на революционера Гоце Делчев; площад "Георги Измирлиев - Македончето", преобразен 80-те години с модерни за времето си административни сгради. Свободно време за самостоятелна разходка и обяд. Отпътуване от Благоевград през прохода Предела за Гоцеделчевския край. Пристигане в Огняновските минерални бани, разположени сред красивата природа на рида Дъбраш в Родопа планина, край река Канина. Настаняване в спа комплекс „Делта” – 3*** с открит и закрит, минерален басейн и спа център. Вечеря (на свободна консумация) в ресторанта на хотела с DJ музикално оформление. Нощувка. 

ІІ Ден -  Закуска. По желание - еднодневна екскурзия до град Ксанти (Гърция). Ксанти, разположен между Южните Родопи и Беломорската низина, е известен още като "градът на хилядите цветове", там където Изтокът среща Запада. Ксанти, наследник на средновековния Ксантия и българския Царево, наречен от османците Искече, заема важно място и в българската история. Родопският град е бил столица на деспотството на Момчил войвода през XIV век. В Съвремието Ксанти е най-прочут със своя карнавал. Всяка година хиляди посетители пристигат в града, за да се забавляват и да участват в цветното събитие, предшестващо Великденския пост. Посещение на Старата част на града с емблематичната Часовникова кула, построена от Хаджи Емин ага. Свободно време за самостоятелна разходка сред фестивалната атмосфера на "Владетелката на Тракия" - Ксанти. Следобед - връщане в Огняновските минерални бани и ползване удобствата на спа хотел "Делта". Вечеря (на свободна консумация) в ресторанта на хотела с DJ музикално оформление. Нощувка. 

ІІІ Ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Рилския манастир "Св. Иван Рилски Чудотворец", най-големият и най-известен български манастир, разположен в сърцето на "Рилската пустиня", обител с над десет века история, национален паметник на културата, един от най-посещаваните обекти в България. Светата обител, основана през X век от светеца - покровител на българския народ - Свети Иван Рилски, обновена през XIV век от протосеваст Стефан Драговол, съхранява безценни образци на българската средновековна и възрожденска архитектура и история. Манастирът е един от обектите, включени в листата на ЮНЕСКО. В католикона "Рождество Богородично" се съхраняват чудотворните мощи на Свети Иван Рилски, чудотворната икона на "Света Богородица Одигитрия" и сърцето на последния български монарх - цар Борис III Обединител. Възможност за посещение на Историческия музей към манастира, Хрельовата кула, Етнографските стаи и Музея "Манастирско стопанство". Свободно време за самостоятелно разглеждане и обяд. Отпътуване от манастира. Вечерта - пристигане в Плевен. 

                                                                         Цена: 215 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, 2 нощувки с 2 закуски в спа хотел "Делта”, посещение на Благоевград и на Рилският манастир, екскурзоводско обслужване по целия маршрут и медицинска застраховка.

Цената не включва: входните такси за посещение на музеите; допълнителна екскурзия с посещение на Карнавала в град Ксанти (Гърция) - 20 евро на турист, при минимален брой записани 20 туристи. 

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15 ; 

087/662 94 27 ;  087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер