Get Adobe Flash player
БанерПлевен - Банско - Хаджидимовски манастир “Св.Георги Победоносец” - Хаджидимово- Драма - Плевен

на 08, 09 и 10 март 2024 г. - тридневна 

Цена: 295 лв. 

І Ден – Отпътуване от Плевен сутринта за "ски столицата на България" - Банско. Красивият курортен град, разположен в полите на Пирин планина, на река Глазне, е наследник на множество късноантични твърдини, сред които най-значима е Ситан кале. През XVI век възниква селището на сегашното място. Възраждането, оставило значими културно-исторически следи в Банско, е най-прославеният период в живота на селището. Развиват се търговията, занаятите; изградени са укрепените къщи на банскалии; развива се Банската художествена школа. В Съвремието Банско е най-развитият ски курорт в страната, с множество ски зони и съоръжения в полите на Тодорин връх и Бъндеришка поляна. Банско е и отправна точка за изкачване на мраморните първенци на Пирин планина, както и селище с богат културен календар. Емблематични за Банско са: кухнята, диалектът, песенният фолклор, механите... Надсловът на курорта е "All seasons resort" (Курорт за всички сезони), който е напълно оправдан с настоящето развитие на селището. Пешеходна разходка във въз рожденската част на Банско: църквата “Св. Троица”- един от символите на града от 1835г., къщата-музей Неофит Рилски, къщата-музей Никола Вапцаров и свободно време за обяд. Отпътуване за Хаджидимово настаняване, вечеря с жива музика и нощувка.

ІІ Ден – Закуска. Отпътуване за град Драма /Гърция/ разходка в централната градска част и разглеждане на основни забележителности на града.Свободно време за пазаруване и обяд. По желание посещение на пещерата Алистрати с екскурзовод на български език (10 евро).  Отпътуване за Хаджидимово. Вечеря с жива музика. 

ІІІ Ден - Късна закуска , отпътуване за Плевен.

Цена: 295 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, посещение на град Банско и гр. Драма с екскурзоводно обслужване по целия маршрут, 2 нощувки,  2 закуски и 2 вечери в хотел "Градина" в Хаджидимово и туристическа застраховка. (www. hotel-gradinata.com)

Цената не включва: входните такси за музеите, входна такса за пещера Алистрати (10евро) . 

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

 087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер