Get Adobe Flash player
БанерПлевен - Девин - Перущица - Плевен

на 


Екскурзия в Девин и посещение на пещерите "Ягодинска" и "Дяволското гърло" и Перущица "Червената Църква"

3 дни, 2 нощувки, 2 закуски, транспорт с лицензиран туристически автобус

ЦЕНА:  лв.

 

 

І Ден – Отпътуване от Плевен.

Отпътуваме в посока Перущица. Перущица е богата на исторически паметници и находки. Най-старите свидетелства за населението по тези земи датират от VI век преди новата ера. Един от най-ценните исторически паметници в района е "Червената църква", която е построена около V - VI век от новата ера. Перущица пази и до днес паметта на героите, отдали живота си в националноосвободителното движение. Априлското въстание оставя значителен отпечатък за историята на града. Освен недвижимите паметници, доказателство за героизма на местните хора от революционната 1876 година, са запазените експонати и лични вещи от онова време.Ще разгледаме "Червената църква“ Света Богородица.Ранно християнска църква датираща от IV-VI век.Църквата впечатлява със стенописите си , а това което я прави уникална е фактът , че първоначално олтарът и е бил ориентиран на север.Ще разгледаме и църквата „ СВ.Архангел Михаил“ построена между 1847-1849 г.и е била последното убежище на въстаналите жители на Перущицана по време на Априлското въстание. След като разгледаме се отправяме към Девин, настаняване в СПА хотел Орфей , свободно време, нощувка. 

ІІ Ден - Закуска, по желание екскурзия до Триградското ждрело, пещерата „Дяволското гърло” и „Ягодинската пещера”. Възможност за изкачване до една от двете панорамни площадки "Вълчи Камък" или "Орлово Око". След обяд завръщане в Девин. Нощувка.

 ІІІ ДенЗакуска. Отпътуване за Плевен, крайпътно ще спрем за фото пауза на един от най-красивите меандри на язовир Въча. Пристигане в Плевен – вечерта.

 

ЦЕНА:  лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 2 нощувки и 2 закуски в СПА хотел Орфей  в Девин, екскурзоводно обслужване и туристическа застраховка, атрактивен минерален басейн и СПА-център.

Цената не включва: 

 Входни такси за обекти.

 

Изкачването до панорамните площадки с джип. - 17лв.

Трансфер с бусове от хижа Тешел до пещерите. - 15лв.

Разходи от личен характер. 

 

 

 

 

                                                                             За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 
 087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер