Get Adobe Flash player
БанерБЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ

Александруполис - Комотини - Порто Лагос - Ксанти - Кавала.

на   

3 дни, 2 нощувки, 2 закуски и 1 вечеря, транспорт с лицензиран туристически автобус

ЦЕНА:  лв.

 І ден - Отпътуване от Плевен - рано сутринта за Александруполис. Пристигане в гр.Александруполис, Панорамна обиколка. Александруполис е град в североизточната част на Гърция. Известен и с името Дедеагач и се намира на северния бряг на Бяло море. Александруполис е сравнително нов град с не дълга история, но бързо се превръща в красив европейски град. Пристанището в града е важен транспортен център в Средиземноморието. Градът успешно съчетава нощния живот и спокойствието, което го прави привлекателен за туристи с различни интереси. Една от големите забележителности е фарът, който е втори по големина в Европа и се е превърнал в символ на града.Настаняване в хотел, нощувка.

 

ІІ ден - ЗакускаОтпътуване за град Комотини където ще посетим съботния пазар. Ще се разходим на Централният площад. Там ще видим вечнозеления общински парк и 15 – метровия мемориал на героите от Втората световна война (местните го наричат „Мечът“).След това се отправяме към не безизвестните плаващи манастири в Порто Лагус. От там се отправяме към град Ксанти къде ще се разходим в централната част. След като разгледаме Ксанти отпътуваме за град Кавала. Настаняваме се в хотел където имаме вечеря и нощувка.

 

 

ІІІ ден - Закуска. Пешеходна разходка в старя град кавала с екскурзовод.Възможност за посещение на крепостта "То Кастро", разположена на най-високото място на стария квартал "Панагия". Крепостта, съградена още при колонизирането на брега през VI век пр. Хр., укрепена при император Юстиниан (VI век), изградена наново от венецианците по поръчка на султан Сюлейман I Великолепни, е най-посещаваната забележителност на града, предлагаща 360 градусова панорама към града, околните планини, морето, о. Тасос, а при ясно време се вижда и полуостров Атон. По обяд отпътуване за Плевен.

Цена:  лв.

Цената включва:транспорт с туристически автобус, панорамна разходка в центъра на Алексанруполис, една нощувка със закуска в Комотини, посещение на съботния пазар в град Комотини, посещение на манастира “Св. Никола” в Порто Лагос, пешеходна разходка в запазената възрожденска част на град Ксанти, една нощувка със закуска и вечеря в град Кавала, посещение на Стария град на Кавала, екскурзоводско обслужване и мед. застраховка;

 

Цената не включва: входни такси за музейните обекти; разходи от личен характер.

Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт.

За деца под 18 години: Лична карта или задграничен паспорт и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

 

тел./факс 064/80 34 15; 

 

087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер