Get Adobe Flash player
Банер 

ПЛЕВЕН – ТУТРАКАН – РЕЗЕРВАТ "СРЕБЪРНА" – СИЛИСТРА – РУСЕ

на 27 и 28 април 2024 г. - двудневна 

Цена: 113 лв.

 

І Ден – Отпътуване от Плевен сутринта. Пристигане в град Тутракан, разположен амфиетеатрално над река Дунав. Пешеходна разходка в центъра на града: руините на кастела "Трансмариска"; Крайдунавския парк; Общинския исторически музей (отвън); църквата "Св. Николай Чудотворец". Посещение (срещу допълнително заплащане за вход) на етнографския музей "Дунавски риболов и лодкостроене". Възможност (на свободна консумация) за организиран обяд в рибен ресторант "Лодката" в рибарската махала на Тутракан. Отпътуване за езерото Сребърна. Пристигане на природо-научния музей, организиран в поддържан резерват "Сребърна". Сладководното езеро е най-голямото по акватория крайречно езеро в страната, местообитание на над 220 вида влаголюбиви птици. Биосферният резерват е значима част от световното природно наследство. По тази причина е вписан като обект на ЮНЕСКО през 1983 г. Символът на резервата е къдроглавият пеликан. Разглеждане на музея със специализирана беседа. Възможност за наблюдение живота на птиците от наблюдателните площадки, изградени около влажната зона. Отпътуване от Сребърна. Пристигане в град Силистра, разположен на брега на река Дунав, център на Дунавска Добруджа. Силистра, наследник на античния Дуросторум и средновековния Дръстър, е една от най-значимите български твърдини, неслучайно определена като "духовното сърце на България". Именно тук векове наред е духовният център на Българското Подунавие - седалището на Българската патриаршия. Настаняване в хотел. Организирана пешеходна разходка в централната градска част: пл. "Свобода"; Художествената галерия (най-красивата постройка в града, изпълнена в стил късен сецесион); Драматичният театър "Сава Доброплодни"; Паметникът на Падналите за свободата добруджанци; Дунавската градина с археологическия резерват "Дуросторум - Дръстър". Свободно време за самостоятелна разходка и вечеря. Нощувка. 

ІІ Ден - Закуска. Посещение (срещу доплащане за вход) на Регионалния исторически музей, представящ богатото археоложко и историческо наследство на Древна Силистра и Дунавска Добруджа. Посещение на катедралния храм "Св. св. Петър и Павел" - катедрален храм на Доростолската епархия, шедьовър на църковната ни архитектура, съхраняващ част от светите мощи на свети Дазий Доростолски. Възможност за посещение на фортификационното укрепление от османския период - "Меджиди табия", разположено "над" съвременния град. Възможност (при благоприятни метеорологични условия) за разходка с корабче по река Дунав. На обяд - отпътуване от Силистра. Пристигане в град Русе, известен като "Малката Виена", заради богатото си архитектурно наследство. Свободно време за самостоятелна разходка и обяд в централната градска част на Русе. Следобед - отпътуване от Русе. Вечерта - пристигане в Плевен. 

Цена: 113 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус; посещение на Тутракан, Силистра, резерват "Сребърна" с екскурзоводско обслужване; нощувка и закуска в хотел - в Силистра.

Цената не включва: входни такси за музеите в Тутракан, Сребърна и Силистра; обяд в рибарска механа "Лодката" (Тутракан); разходка с корабче по река Дунав (Силистра).

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

 087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

 

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер