Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – ВАРНА  – БЕЛОСЛАВ – БАЛЧИК – КАЛИАКРА  –  ПЛЕВЕН

тридневна на 21, 22 и 23 юни 2024г

Цена:   222  лв.


І Ден -
Отпътуване в 06.00 ч. от Плевен.

Пристигане в град Белослав - разположен е на двата бряга на дълбоко плавателния канал Варна-Девня. Посещение на “Музея на стъклото”, който се помещава в първата открита в България фабрика за стъкло през 1893 г. Възможност да наблюдавате как от огнената стъкломаса и сръчните ръце на белославските майстори-стъклари се извайват стъклени изделия. Във фабриката има и музей представящ ни цялата история на стъкларското производство в Белослав. Ще можете да се насладите и на прекрасния магазин с изделия на стъкларската фабрика.Освен очарованието на стъклените изделия , днес фабриката е известна и с още една забележителност.Посещение на подводницата-музей “Слава” - последната българска подводница, на въоръжение в българските военно-морски сили до 2011 г. Произведена през 60-те години на миналия век в бившия Съветски съюз.

 Отпътуване и посещение на уникалния природен феномен “Каменната гора”, по-известен като "Побитите камъни" – представляват каменни колони с различна височина – от 5 до 7 метра, изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им.Свят на загадки и мистика.

Отпътуване за «Златни пясъци» .Настаняване. Лично време за плаж и разходки. Вечеря. Нощувка. 

 

втори ден:
 Закуска. Лично време или по желание екскурзия до «Двореца Балчик» и нос Калиакра. Балчик, където ще посетим лятната резиденция на румънската кралица Мария и Ботаническата градина. Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите - строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата ѝ. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове - типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански. На територията на парка в двореца през 1955 г е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения. Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки.

Бонус - безплатна дегустация на вино в Кралската винарна, където ще се насладите на избран сорт вина, които се произвеждат по специална технология.

След това се отправяме за нос Калиакра. В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество. Най-ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите. В началото на местността е издигнат паметник Портата на 40-те девици; в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.

 

Връщане в Златни пясъци . Лично време, вечеря и нощувка.

трети ден:

Закуска.Напускане на хотела и отпътуване за Варна.Третият по големина град в България и най-големият по Българското Черноморие . Заради историята и икономическото и културното му значение често го наричат „Морската столица на България”. Панорамна разходка в историческата част на Варна.Лично време  за обяд,разходка в центъра и защо не плаж. 

Отпътуване обратно и пристигане в Ловеч и Плевен  в интервала 20:00 – 20:30 часа.

 


Цена:  222 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 2 нощувки, 2 закуски, 2 вечери, екскурзоводско обслужване, туристическа застраховка, посещение на Балчик, Калиакра без включени входни такси.

В цената не са включени:  Входни такси за Ботаническата градина  в Балчик- 15 лв. за работещи и 10 лв. за пенсионери и учащи .

Входни такси за Двореца в Балчик - 15лв. за работещи и 10 лв. за пенсионери и учащи .

Нос Калиакра - 4 лв за работещи и 2 лв за учащи. 

 Музей на стъклото – 10 лв. за работещи, 8 лв. за учащи.

Подводница-музей “Слава” – 12 лв. за работещи, 8 лв. за учащи.

Побити камъни – 3 лв. за работещи., 2 лв. за учащи;

 Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!


 За записване и повече информация:

 


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 
 087/865 02 17;  087/662 94 27 e-mail: 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер