Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – НИШ  - винарна Малча – ПЛЕВЕН

  на  - тридневна

Цена:  лв

Първи ден: Отпътуване от Плевен около обяд. Преминаване през ГКПП "Калотина - Градине". Пристигане в Ниш в късния следобед. Настаняване в хотел. Свободно време. Празнична вечеря с жива музика и отбрани ястия и напитки, включени в цената. Нощувка.

 

Втори ден: Закуска. Туристическа програма в Ниш, наследник на античния Наисус и родно място на император Константин I Велики. Градът е разположен на голям балкански кръстопът на река Нишава. Пешеходната разходка включва: площад "Крал Милан" с паметника на Освободителите на Ниш; Чаирската чешма; Нишкото кметство; паметникът на Константин I Велики; пешеходният мост над река Нишава, водещ към Стамбол капия на Нишката крепост; Дворецът "Бановина" (днес Нишкия университет). Разглеждане на Нишката крепост, превърната в градски парк - четирите капии (порти), Летният театър, Лапидариума, Арсенала, Джамията, Имарета. Свободно време в централната част на града - пешеходните улици "Обреновичева" и "Казанджийското сокаче" със статуята на писателя Стеван Сремац, героя му Калча и вярното му куче, както и прочутите нишки кафани. По желание - посещение на археологическия комплекс "Римска вила Медияна" или "Челе кула” (възпоменателен паметник, съграден от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809 г.). Отпътуване за винарска изба „Малча”. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело още в Античността. Възможност за дегустация на отбрани вина. Следобед - връщане в Ниш. Свободно време за посещение на търговските центрове в града и кафенетата по „Казанджийското сокаче”. Празнична вечеря с жива музика и отбрани ястия и напитки, включени в цената. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Пирот, разположен по бреговете на река Нишава и притоците й Бистрица и Градашничка, в полите на историческия хълм "Сарлах". Градът е известен в Сърбия като "Градът на мостовете" и "Градът на пегланата кобасица" (вкусния пиротски суджук), център на етнографския район на Понишавието, наследник на античните Турес и Квимедава. Панорамна обиколка с автобуса на града - показват се: Пиротската гимназия, с традиции от XIX век; Окръжният съд, съчетал няколко архитектурни стила; Домът на културата "Чедомир Кръстич", носещ името на един от прославените сръбски художници. Посещение на Пиротската крепост, наричана от местните "Момчилов град". Крепостта е съградена през XIV век от княз Лазар Хребелянович в подножието на хълма Сарлах. Твърдината се състои от Горни и Долни град, обграден с ров. Четирите средновековни кули, предлагащи гледка към града, ще ни пренесат в отдавна отминали героични времена. Следва пешеходна разходка из градския център. Показват се: Римският крайпътен стълб; площад "Пиротски борци", възрожденската църква "Рождество Христово", чиито стенописи са дело на Самоковската зографска школа; историческият Големи мост над река Нишава с Пиротската променада - любимо място за разходка на Пирочанци и техните гости; площад "Република" с паметника на "Освободителите на Пирот"; църквата "Успение Богородично" в стария квартал "Тиябара". Възможност за посещение на Музея на Понишавието, къщата на търговеца Мали Риста и неговите наследници, един от най-запазените архитектурни паметници от времето на Възраждането в Сърбия. Музеят представя традиционната градска уредба на богаташкия дом, пиротското грънчарство и прочутите пиротски двулицеви килими, изработени от майсторските ръце на пирочанките, от естествени материали и багрила. В къщата са снимани едни от най-романтичните сръбски филми по романите на писателя Стеван Сремац - "Зона Замфирова" и "Ивкова слава". Свободно време за пазаруване на Пиротския пазар, предлагащ изобилие от домашно произведени продукти от Пиротския край. Отпътуване за България. Вечерта - пристигане в Плевен. 

Цена:  лв

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 2 нощувки, 2 закуски и 2 празнични вечери с жива музика и неограничен алкохол в хотел  в гр. Ниш, посещение на винарна Малча, туристическа застраховка - “Помощ при пътуване”, екскурзоводско обслужване.

 Цената не включва: входни такси на обектите

Дегустация във винарната - 10 евро. 

                                                                                     За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15;
087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер