Get Adobe Flash player
БанерСЪКРОВИЩАТА НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

ПЛЕВЕН  АЙВАЛЪК – ТРОЯ – БЕРГАМА – ПАМУККАЛЕ – ЕФЕС – ЧАНАККАЛЕ – ПЛЕВЕН

На 1, 2, 3, 4, 5 и 6 октомври  - шестдневна

Цена: 595 лв

Егейска Турция обхваща няколко невероятни морски курорта по протежението на егейско море – Айвалък, Дидим, Кушадъсъ, Мармарис, Бодрум, Памуккале, Ефес и Троя.

"Перлите на Егея", както любовно наричат тази дестинация, обаче със сигурност е най-удачният вариант за прохождащите в пътуването зад граница туристи. Пътешествието е 6-дневно, а в програмата са включени Чанаккале, Бергама, Кушадасъ, Памуккале, Ефес, Айвалък и Троя.

І Ден/01.10/  - Отпътуване в 03:00 часа от Плевен

Преминаване на ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле и отпътуване за Чанаккале, свързващ Мраморно и Егейско море. Преминаване по новия мост над Дарданелите в Азиатската част на Турция. Посещение на древния град Троя, чийто произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Освен разкопките, интерес представлява макет - голям дървен кон. Ще чуете историята за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град. Пристигане и настаняване в хотел район Айвалък. Вечеря. Нощувка.

ІІ Ден/02.10/ – Закуска. Отпътуване за Бергама- наследник на древногръцкия Пергамон. Посещение на Акропола-втората по големина библиотека в античния свят, в която се съхранявали над 200хил. пергаментови списъци, храмът на Атина, храмът на Асклепион, направен в чест на древногръцкия лечител Асклепий. Божественият Асклепий винаги е показван с жезъл, около който са увити една или две змии-символ поставен на почти всички аптеки. Отпътуване за Кушадасъ- разположен в красив залив, града очарова със забележителните си морски пейзажи. Настаняване в хотел, вечеря. Нощувка.

III Ден/03.10/ – Закуска. Посещение на древния град Ефес - един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си. Посещение на храмът на Артемида - едно от чудесата на света, джамията "Иса Бей" - направена с различни камъни, докарани от античния град Ефес. Отпътуване за село Шириндже- кацнало на баира, осеяни  с маслини, лозя и овощни градини. Вечеря в хотела. Нощувка. 

ІV Ден/04.10/ Закуска. Отпътуване и посещение на Памуккале - магическата и зрелищна природна местност, уникална в целия свят. Варовиковите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси в ослепителна белота. Оттам идва и името на Памуккале - "замък от памук", което напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеоложки курорт в света. Връщане в хотела, вечеря. Нощувка.

V Ден/05.10/- Отпътуване в посока Чанаккале и Дарданелите, по път посещение на местна фабрика за зехтин. Настаняване в хотел, вечеря. Свободно време в централната част на града. Нощувка.

VI Ден/06.10/ – Закуска. Преминаване на протока с ферибот. Пристигане в Одрин, свободно време /01.30 часа/. Преминаване през ГКПП-Капитан Андреево. Пристигане в Плевен късно вечерта.

 

ЦЕНИ: 595 лв

Цената включва: транспорт с лицензиран автобус за международен превоз, Пътни, магистрални, фериботни и гранични такси,  1 нощувка със закуска и вечеря в Чанаккале, 3 нощувки със закуска и вечеря в района на Кушадасъ, 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Айвалък, екскурзоводско обслужване, туристическа застраховка.

Цената не включва:

. Екскурзия до Памуккале 55 евро /цената вкл: вход, превоз, паркинг, екскурзовод, обяд/

. Екскурзия до Ефес и къщата на Дева Мария 65 евро / цената вкл: вход, превоз, паркинг, екскурзовод, обяд/

.Екскурзия до древния град Пергамон с Акропола и Асклепион 50 евро /цената вкл: превоз, паркинг, екскурзовод, обяд/

.Екскурзия до древния град Троя 10 евро /цената вкл: превоз, паркинг, екскурзовод/

.Екскурзия до село Шириндже 20 евро /цената вкл: превоз, паркинг, екскурзовод

 

 

 

 

Необходими документи:

Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца.

За деца под 18 години - задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 

 087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 


ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер