Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН - КАВАЛА - ДРАМА - Порто Лагос - ПЛЕВЕН

 На 21 и 22 декември  -  двудневна

Цена: 195 лв

І Ден - Тръгване от Плевен. Преминаване на граничните пунктове Кулата - Промахон. Посещение на пещерата "Алистрати".

Пристигане в гр. Кавала - едно от най-красивите пристанища на Егейско море, пешеходна панорамна обиколка в старата част на града. По време на обиколката ще покорим хълма Панагия, ще видим от птичи поглед пристанището и спиращата дъха гледка към залива и крайбрежната улица. Ще видим паметника на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, къщата, в която е живял и работил Мохамед Али, Имарета - един от безценните архитектурно-исторически паметници на Кавала, църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, акведуктът "Камарес".

Настаняване в хотел в гр. Кавала,  разположен на главната крайбрежна улица.

Свободно време за пазаруване в търговкската част на Кавала, където в малките стари улички можете да намерите както магазини на квалитетни търговски вериги, така и малки традиционни гръцки магазинчета. Най-изненадващи са някогашните тютюневи складове, превърнати в съвременни търговски центрове.

В Късния следобед - отпътуване за град Драма, посещение на Коледния базар, който се превърна в предколедна традиция за града.
Коледния базар - "Онируполи" или град в града се появява в Драма всяка година от 4 декември до 4 януари в един от парковете на града. Веселите къщички и павильони предлагат различни забавления и атракщции, възможност да си купите коледни подаръци или вкусно да похапнете традиционни гръцки коледни ястия и сладкиши. Разхождайки се из чудните къщички на Онируполи неизменно ще се натъкнете на Дървото на желанията, където можете да закачите някоя своя мечта, написана на листче и ако вярвате наистина силно в нея тя непременно ще се сбъдне. Защото на Коледа стават чудеса.

ІІ Ден – Закуска. Отпътуване за Порто Лагос и Национален парк "Източна македония и Тракия", който обхваща района на делтата река Места с повече от 400 вида птици, 34 вида риби - морски и сладководни. Там ще ни посрещнат и два малки манастира. В един от тях се намира чудотворната икона на Света Богородица, известна с чудотворната си сила за изцеление.

 

Късно вечерта – пристигане в Плевен.

Цена: 195 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, посещение на гръцките градове Кавала и Драма с известния си Коледен базар, представител от агенцията по време на пътуването, нощувка и закуска в Кавала.

Цената не включва: входни такси за музеи

 

За записване и повече информация:Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

0878/65 02 17; 087/662 94 27; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер