Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – ПЛИСКА - КАВАРНА - КАМЕН БРЯГ – ЯЙЛАТА - АРКАТА НА ТЮЛЕНОВО – ШАБЛА – ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК - ПЛЕВЕН

          на 21, 22 и 23 септември -  тридневнa 

Цена:  195 лв.

І Ден – Отпътуване от Плевен. Посещение на уникалния по рода си културно-исторически комплекс „Двор на кирилицата“. В старата българска столица Плиска арменецът Карен Алексaнян създава музея с идеята да представи българската история по един по-интересен, модерен начин и различен начин. Освен двуметровите каменни букви в „Двор на кирилицата“ ще видим и паметник на цар Борис I, скулптури на Св. Св. Кирил и Методий, параклис, картинна галерия, Музей на восъчните фигури с изображенията на владетелите от Първата Българска държава, Алея на писателите, на която са представени творци от различни национални култури и религии, писали и пишещи на кирилица, свободно време за обяд

Пристигане в Каварна. Настаняване в хотел "Отдих", свободно време,  нощувка.

ІІ Ден - Закуска. Посещение на резервата "Яйлата" в близост до с. Камен бряг, който не само съхранява интересни и значими културно-исторически паметници, а е и неповторима природна даденост. Резерватът ще ни заплени с невероятната си красота, но и ще ни пренесе назад във времето с пещерните комплекси, византийската крепост, скалните гробници.

Посещение на Тюленово - най-красивият скалист бряг, където срещата между сушата и водата е изваяла причудливите скални форми, най-известна от които е арката.

Посещение на нос Шабла - най-източната точка на Черноморското ни крайбрежие, където се намира най-старият, но и най-високият морски фар у нас, копие на известния Александрийски фар - едно от старите седем чудеса.

След обяд – пристигане в хотела, свободно време, нощувка.

ІІІ Ден – Закуска. Посещение на Историческия парк в гр. Неофит Рилски - създаден от екипа професори и археолози, Историческия парк е като място, на което историята и миналото оживяват, за да разкрият най-ценните си уроци. Всеки от нас ще може да попътува във времето и да научи за великия народ, който населява тези магически земи.

Вечерта – пристигане в Плевен.

ЦЕНА:  195 лв.

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 2 нощувки и 2 закуски в хотел в "Отдих" в Каварна, посещение на Яйлата, Тюленово, Шабла, "Двор на Кирилицата" в Плиска и "Исторически парк" в Неофит Рилски, екскурзоводно обслужване и туристическа застраховка.

Цената не включва: Входни такси за посещение на: "Двор на Кирилицата" в Плиска и "Исторически парк" в Неофит Рилски.

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 

0 087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер