Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН – АКВА КАЛИДЕ - БУРГАС – о-в СВ. АНАСТАСИЯ - ПОМОРИЕ – СЛЪНЧЕВ БРЯГ - ПЛЕВЕН

 тридневна

ЦЕНА:

І Ден -Тръгване от Плевен. Към обяд – пристигане в  гр. Бургас - пешеходна разходка в центъра, свободно време.

Посещение на остров Света Анастасия, известен в миналото като остров Болшевик - единственият оцелял средновековен островен манастир, който сега е остров-музей. Пътува се с кораб от Бургас до острова и обратно Пътуването с кораба около 30 минути, престоят на острова включва разглеждане на археологическите разкопки и свободно време за разходка и снимки.

Настаняване в хотел „Карлово” в Слънчев бряг, свободно време, нощувка.

ІІ Ден Закуска. Пристигане в гр. Поморие, посещение на Музея на солта и Орнитоложкия център, разположени в близост до лагуната с лечебна поморийска кал. Разходка и свободно време в центъра на града и живописната морска градина, Яворовите скали и къщата на Яворов. Посещение на античната куполна гробница. Гробницата датира от ІІ – ІІІ век. Смята се, че съоръжението е служило за мавзолей на богата анхиалска тракийска фамилия, в който са се извършвани религиозни ритуали посветени на култа към слънцето.

 

След обяд връщане в кк Слънчев бряг, свободно време за плаж, нощувка.

ІII Ден - Закуска. Посещение на Акве Калиде край Бургас. Акве Калиде /в превод Горещи води/ - място с богата история.Там траките създали светилище - нимфеум на Трите нимфи, римляните изградили градът Термопол с крепостни стени и бани, а Сюлейман Великолепни построил внушителна турска баня. Специална 3D прожекция ще ни разкаже легендите за Свещения извор от времето на нимфите-изцелителки до великолепието на султан Сюлейман, свободно време.

Вечерта – пристигане в Плевен.

Цена:

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, 2 нощувки със 2 закуски в хотел „Карлово” в Слънчев бряг, посещение на град Бургас, остров Света Анастасия, Поморие и Аква Калиде, с екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

В цената не са включени включени входните такси за посещаваните музеи, както и билета за кораба до остров Света Анастасия.

 

За записване и повече информация:

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер