Get Adobe Flash player
Банер
БанерПЛЕВЕН - СИНАЯ - БУКУРЕЩ - ПЛЕВЕН

двудневна на 17 и 18 декември

ЦЕНА: 155 лв.


І ден: Тръгване от Плевен рано сутринта. Преминаване на граничните пунктове Русе - Гюргево (по Дунав мост). Пристигане в курортният град Синая известен още и като перлата на Карпатите. Посещение на замъка Пелеш, който е лятна резиденция на румънския крал Карол I. Замъка притежава колекция от произведения на изкуството, която е сред най-добрите в Източна и Централна Европа, включваща скулптури, живопис, мебели, оръжия и доспехи, златни и сребърни изделия, изделия от слонова кост, фарфор, книги, гоблени и книги. Колекцията от оръжия и доспехи наброява повече от 4000 предмета. Килимите са изтъкани от най-добрите майстори на Бухара, Мосул, Ъспарта и Измир. Особено впечатляващи са рисуваните витражи, изработени в Швейцария. След посещението на замъка остава и свободно време за разходка в околностите и пазаруване от многобройните сергийки с традиционни румънски стоки и сувенири.

Пристигане в Букурещ в късен следобед настаняване в хотел "Мойо", който се намира в центъра на града в близост до сградата на румънския Парламент - втората по големина сграда в света след Пентагона. Свободно време за посещение на Традиционния Коледен базар, който се организира всяка година в румънската столица. На него освен сувенири може да се дегустират вино, ракия, сирена, кашкавали и всевъзможни колбаси от всички части на Румъния. Ще имаме възможност да се насладим и на страхотната Коледна украса на град Букурещ. Нощувка.

ІІ ден: Закуска. Панорамна обиколка на Букурещ. Разглеждат се: Парламента, Улицата на Победата, Атенеума, Площада на Римската вълчица, Народния театър, Паметника на Авиацията, Триумфалната Арка, Сградата на свободното слово, Двореца на Чаушеску и др. По желание и срещу заплащане могат да се посетят Музея на Румънското село, Природо-научният музей, музея на Чаушеску, сградата на румънския Парламент и др.  Пешеходна разходка в старата историческа част на Букурещ - Манук хан, квартала Липскани, Колекция от каменни улички, приютяваща множество антикварни пазари, малки бутици и някои от най-примамливите ресторанти и барове на града. Свободно време.

Късен следобед отпътуване за Плевен. Вечерта пристигане в Плевен.

ЦЕНА: 155 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, посещение на курортния град Синая и замъка Пелеш, панорамна разходка из Букурещ с автобус, пешеходен преход до някои от забележителностите, нощувка и закуска в хотел "Мойо", екскурзоводно обслужване през цялото време и медицинска застраховка - “Пътуване в чужбина”.

Цената не включва: входните такси за посещение на замъка Пелеш и други музеи.
Необходими документи:Само лична карта

За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.


За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер