Get Adobe Flash player
Банер
БанерПлевен - Неготин - Манастир Буково - Винарна Раяц - Зайчар - Феликс Ромулиана - Кула - Плевен

на 3 и 4 септември - двудневна


Цена: 149 лв.


І Ден - Тръгване от Плевен. Преминаване през ГКПП „Брегово”, пристигане в гр. Неготин, чийто местен герой е Хайдут Велко, пешеходна разходка в центъра на града
: къщата на Стеван Мокраняц, музея на Хайдут Велко, църквата „Св. Троица“.

Посещение на манастира „Буково”, разположен в близост до град Неготин в Сърбия на хълма Братуевац. Основан в края на XIII век, манастирът пази изключително ценни стенописи, изобразяващи Дева Мария с Младенеца и фреска с Архангел Михаил. В манастира се произвеждат и едни от най-квалитетните вина в Източна Сърбия. Ще имаме възможност да посетим и магазина на манастира, където се предлагат вина, ракии, мед и билки.


Посещение на винарна Раяц. Ще се потопим в магията на автентичните винарски селища, на красивата природа и на уникалните вина, с които се гордее град Неготин - един от известните винарски райони на Сърбия. Съвсем близо до границата с България ще открием нещо напълно непознато за нас.

Пристигане в Зайчар, настаняване в хотел, свободно време, организирана вечеря в известната механа на хотела с включени местни алкохолни напитки и традиционна сръбска кухня. Нощувка.

ІІ Ден – Закуска, Свободно време за разходка в Зайчар и запознаване с основните му забележителности.


Посещение на археологическия комплекс "Феликс Ромулиана", наричан още Гъмзиград. Там освен останките от римския град, ще открием и следите на средновната българска легенда за болярските дъщери Кула, Вида и Гъмза.

Тръгване за България, преминаване на граничния пункт Връшка чука. След минаването на границата ще направим кратка почивка, за да видим останките от Римската крепост Кастра Мартис в град Кула. 

Вечерта - пристигане в Плевен.

 

ЦЕНА: 149 лв.


Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, посещение на град Неготин, манастир Буково, посещение на винарското селище Раяц с дегустация на местни вина и ракии, нощувка, вечеря и закуска в хотел в центъра на Зайчар, крепостта Феликс Ромулиана и римската крепост Кастра Мартис в град Кула  екскурзоводно обслужване по целия маршрут. 

В цената не влизат: входни такси за посещение на музеи, дегустация на вино във винарна в Раяц.

 

Необходими документи:

Лична карта

За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

 

 

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/965 02 17; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер