Get Adobe Flash player
Банер 

Плевен - Неготин - Манастир Буково - Зайчар - Феликс Ромулиана - Кула - Плевен

на - двудневна

Очаквайте скоро!


   Цена:  лв. 

 

І Ден - Тръгване от Плевен. Фото пауза в град Кула, при  останките от Римската крепост Кастра Мартис. Преминаване през граничен пункт Връшка чука.

 Посещение на археологическия комплекс "Феликс Ромулиана", наричан още Гъмзиград. Там освен останките от римския град, ще открием и следите на средновната българска легенда за болярските дъщери Кула, Вида и Гъмза. Пристигане в Зайчар, настаняване в хотел, свободно време за разходка в Зайчар и запознаване с основните му забележителности. 

Завръщане обратно в хотела. Вечеря в известната механа на хотела с включени местни алкохолни напитки и традиционна сръбска кухня. Нощувка.


ІІ Ден Сутринта закуска, напускане на хотела. Посещение на манастира „Буково”, разположен в близост до град Неготин в Сърбия на хълма Братуевац. Основан в края на XIII век, манастирът пази изключително ценни стенописи, изобразяващи Дева Мария с Младенеца и фреска с Архангел Михаил. В манастира се произвеждат и едни от най-квалитетните вина в Източна Сърбия. Ще имаме възможност да посетим и магазина на манастира, където се предлагат вина, ракии, мед и билки.

 

Пристигане в гр. Неготин, чийто местен герой е Хайдут Велко, пешеходна разходка в центъра на града: къщата на Стеван Мокраняц, музея на Хайдут Велко, църквата „Св. Троица“, дегустация на местни вина в механа в центъра на Неготин.

 

 

Тръгване за България, преминаване на граничния пункт Брегово. 

Вечерта - пристигане в Плевен.

 


   Цена:  лв. 

 Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, туристическа застраховка, посещение на римската крепост Кастра Мартис в град Кула, крепостта Феликс Ромулиана, посещение на манастира Буково, посещение на град Неготин, нощувка, вечеря (с включени традиционни сръбскинапитки -вино и ракия) и закуска в хотел в центъра на Зайчар,  екскурзоводно обслужване по целия маршрут. 

 

В цената не влизат: входни такси за посещение на музеи, дегустация на вино в град Неготин.

 

Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

 

 

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

 


 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер