Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН - ПИРОТ  - КНЯЖЕВАЦ - СУКОВСКИ МАНАСТИР - ПЛЕВЕН 

На  - двудневна

 ЦЕНА:  лв.

І Ден - Отпътуване от Плевен рано сутринта. Преминаване през ГКПП "Калотина - Градине". Пристигане в град Пирот, разположен по бреговете на река Нишава и притоците й Бистрица и Градашничка, в полите на историческия хълм "Сарлах". Градът е известен в Сърбия като "Градът на мостовете" и "Градът на пегланата кобасица" (вкусния пиротски суджук), център на етнографския район на Понишавието, наследник на античните Турес и Квимедава. Панорамна обиколка с автобуса на града - показват се: Пиротската гимназия, с традиции от XIX век; Окръжният съд, съчетал няколко архитектурни стила; Домът на културата "Чедомир Кръстич", носещ името на един от прославените сръбски художници. . Възможност за посещение на Музея на Понишавието, къщата на търговеца Мали Риста и неговите наследници, един от най-запазените архитектурни паметници от времето на Възраждането в Сърбия. Музеят представя традиционната градска уредба на богаташкия дом, пиротското грънчарство и прочутите пиротски двулицеви килими, изработени от майсторските ръце на пирочанките, от естествени материали и багрила. В къщата са снимани едни от най-романтичните сръбски филми по романите на писателя Стеван Сремац - "Зона Замфирова" и "Ивкова слава". Свободно време за пазаруване на пиротския пазар, предлагащ изобилие от домашно произведени продукти от Пиротския край. Отпътуване за Княжевац, известен като “Сръбската Венеция”, разположен живописно при сливането на реките Търговошки и Свърлишки Тимок. Посещение на Археолого-етнографкия музей (Музея на родния край), представящ археологията, историята и етнографията от историческия регион Княжевачки Буджак.Нощувка и атрактивна вечеря  с жива музика, отбрани ястия и мезета, традиционни сръбски напитки.

ІІ Ден - Закуска. Отпътуване от село Княжевац. По обяд пристигане в Суковския манастир "Успение Богородично", разположен под бърдото Царев камен, на брега на река Ерма. Манастирът пази спомена за българското културно-историческо пространство от времето на Охридската архиепископия. Съвременната обител е съградена през XIX век от свещеника Йован Мадич и пастира Вельо, който след няколко пророчески сънища посочил мястото, където Богородица му заръчала да възроди светата обител. Манастирът съхранява ценни стенописи на зографите Сотир Вельов и Васил Попхристов, представители на Самоковската зографска школа. Забележителни са изображенията на "Света Богородица - Крилатица", "Борбата между доброто и злото", "Светите братя Кирил и Методий". В храма се пази и чудотворният череп на отец Йован. Посетителите могат да си закупят разнообразни продукти и  сувенири от манастирската продавница. Отпътуване за България. Пристигане в Плевен вечерта. 

 

  


Цена:  лв.


Цената включва: 
транспорт с лицензиран автобус, нощувка със закуска (www.hoteltimok.com), вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и жива музика, посещение на съботния пазар в град Пирот, Суковски манастир, туристическа програма в Княжевац.

Необходими документи:


Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца.

За деца под 18 години - задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.

 За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 
087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер