Get Adobe Flash player
Банер 

      БЛИЗКИ  И  НЕПОЗНАТИ

                                 ПЛЕВЕН - Охрид - Тирана- Круя - Дуръс - Берат - Аполония Илирийска - Скопие- ПЛЕВЕН 
 
  На 28, 29, 30, 31 май и 1 юни 2024г - 4 нощувки със закуски и вечери

 

Цена:   456 лв

І Ден – Отпътуване от Плевен  на 28 май в 22:00 ч.

  Преминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме към град Охрид.Пристигане около 12:00 ч. .Град,съчетал в себе си вековна история , блестящ със своята перла – Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата "Св.Богородица Перивлепта" , която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия. Посещение на манастирът „ Свети Наум „ и Билянините извори. „ Свети Наум „ - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум  и параклиса на Света Петка със светената вода.Късен следобед, настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

Късен следобед, настаняване в хотела. Вечеря .Нощувка.

ІІ Ден - Закуска.Около 08:30 ч. отпътуване за Тирана. Пристигане в Тирана около 10:30ч. – столицата на Албания,културен и индустриален център на страната, градът съчетава в себе си едновременно съвременна архитектура и забележителни истроически паметници.Пешеходна разходка из площад Скендербег- сърцето на града.Разглеждане на паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула- символ на града , Дворецът на културата и Националният исторически музей,Руините на Юстиниановата крепост,Операта.Свободно време в Тирана.Около 14:00ч. отпътуване за Круя - крепостен град ,чието име означава“ пролет“ , давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания – Георгио Кастриоти - Скендербег. Една от най-известните забележителности е именно крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Крепостта Круя е една от най-важните крепости в Албания. Построена е на върха на скалист планински хребет. Нейният периметър е 800 м, като стените й са подсилени с девет кули с различни форми. През XIII век в най-високата част на крепостта е бил построен замък. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите. Свободно време за разглеждане на Националния музей на Скендерберг , етнографския музей,крепостния замък,средновековния квартал край замъка.

Отпътуване за Дуръс. Пристигане надвечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ІII ден – Закуска.Около 09:00ч. туристическа обиколка на Дуръс известен в българската история с името Драч. Ще разгледаме Венецианската крепост , Римския Амфитеатър – най-големия на Балканския полуостров ,построен през II век. Джамията Фатух , крайморския булевард както и старите военни бункери в близост до плажа, са само част от местата в Дуръс , които по безспорен начин привличат интерес и внимание през годините на хиляди туристи. Връщане в хотела около обяд. Следобед свободно време за плаж. Вечеря .Нощувка 

 

IV ден – Закуска.Лично време или по желание срещу допълнително заплащане  екскурзия до берат,Аполония Илирийска и манастира «Дева Мария». Отпътуване за градът -музей Берат. Част от визитната картичка на Албания , град Берат е разположен е на десния бряг на албанската река Осъм и в близост до планината Томор. Населението е около 40 000 души, част от които са християни с български корени.Берат е наричан Градът на хилядите прозорци. Със специфичната си архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави града изключително привлекателно място за посещение.Основна атракция е замъкът Берат построен от древните илири около 200 г.пр.Х. и е включен в Свтовното културно наследство на ЮНЕСКО. Стария град впечатлява с възрожденския си облик ,множеството си запазени църкви като Църквата Свети Михаил построена в скала в южната част на замъка.Уникалната по рода си църква на „ Света Мария от Блашернае“ известна с библейските си стенописи от Никола Онуфрий от 1578г. Свободно време за разходка , снимки в старовремския град и обяд. Отпътуване около 13:30 ч. за руините на древния град Аполония Илирийска. Град,за който пише и Аристотел. Богат и бляскъв град с лукс и вълнуващи градски легенди.Ще се разходим сред наследството на вековете и ще си спомним за най-известните жители на този град – Антоний и Клеопатра.Следва манастира «Св.Мария» край Аполония Илирийска. Един от светите центрове на Албания. Отпътуване за Дуръс около 16:00 ч. Свободно време.Вечеря.Нощувка.

 V ден – Закуска. Напускане на хотела в 08:30 ч. Преход до Скопие. Време за опознаване на столицата в република Северна Македония. Кратка пешеходна разходка в Скопие,старият квартал “Вароша”, крепостта “Скопско кале” , църквата "Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев , музея на Майка Тереза както и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща."Свети Климент" - най-големият православен храм в Скопие .Отпътуване за България около 16:00ч. Пристигане в  Плевен късно вечерта и началото на новия ден.

 

Цена:  456 лв

 

Цената включва:   транспорт с лицензиран туристически автобус, 1 нощувка със закуска и вечеря  в хотел 3* в Охрид; 3 нощувки със закуски и вечери в Дуръс; Пътни и гранични такси; Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език; Кратка програма в Скопие / около 2 ч. /;   Обиколки на Тирана, Дуръс и Круя с екскурзовод на български език;  Посещение на манастира Свети Наум и Билянините Извори; екскурзоводско обслужване, туристическа застраховка.

В цената не са включени: 

                  - Църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;

 - Църквата "Св. Богородица Перивлепта" (120 MKD) и манастира "Свети Наум" (100 MKD);Самуиловата крепост – 60 МКD

- Круя: Музеят на Скендербег - 500 албански леки;

- Етнографският музей в Круя - 400 албански леки Берат;

- Църквата - музей на Онуфрий - 400 албански леки;

-  Крепостта в Берат - 300 албански леки;   

-  Дуръс: Амфитеатъра в Дуръс - 400 албански леки ;

- Аполония Илирийска – 500 албански леки ;

- Националния исторически музей в Тирана – 500 албански леки ;

                  - Разходи от личен характер ;

                  -Екскурзия до град – музей Берат – 10 евро ;

   Забележка:

 Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при минимум от 20 желаещи;         

 - Входните такси се заплащат в албански леки и македонски денари на екскурзовода в автобуса ;

 - Препоръчителна е смяната на валута от България .

Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите.

Молим имайте предвид , че програмата е натоварена с оглед на възможността да се видят повече обекти и не е подходяща за трудноподвижни хора.

Входните такси на обектите са с ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР и са  упоменати към момента на изготвяне на програмата и при тяхна последваща промяна,Агенцията не носи отговорност ;

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца. За деца до 18 год. – лична карта или задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителите.

 

За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/ 80 34 15;

087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер