Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН – РАДОМИР  ЗЕМЕНСКИ МАНАСТИР – КЮСТЕНДИЛ – НЕВЕСТИНО – ПЛЕВЕН

СПА уикенд в Кюстендил

    На 14 и 15 септември - двудневна

На 9 и 10 ноември  - двудневна

 ЦЕНА: 169 лв

 

І ден  Отпътуване от Плевен Пристигане в Радомир, известен като „Столицата на бозата“. Фотопауза пред единствения в света Паметник на бозаджията и край водопада „Бучалото“ в центъра на града. „Бучалото“ е един от малкото градски водопади в България. Писателят Иван Вазов, в пътеписа си „До Радомир“, го сравнява с прочутия Ниагарски водопад. Свободно време за обяд.

 

 Отпътуване от Радомир. Пристигане в Земен. Посещение на Земенския манастир „Св. Йоан Богослов“, част от Националния исторически музей – София. Църквата на манастирския комплекс датира от XI век и е забележителен паметник на българската средновековна архитектура и стенопис.  Отпътуване от Земенския манастир. Пристигане в Кюстендил. Настаняване в хотел Парк Кюстендил, ползване на сауна, парна баня, джакузи и целогодишен външен минерален басейн. Вечеря.  Нощувка

 

ІІ ден Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка из центъра на град Кюстендил, наследник на античния Пауталия и средновековния Велбъжд, център на самостоятелно деспотство през XIV век. Разглеждане на: пл. „Велбъжд“; Римските терми; джамията „Ахмед бей“; митрополитската църква „Успение Богородично“; Чифте баня; Пирковата кула и други обекти. Посещение на Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“. Галерията е открита през 1972 г. по случай 90 години от рождението на художника Владимир Димитров. Фондът й разполага с 3180 творби от 585 автори, от които 1357 са на патрона на галерията. Свободно време за самостоятелна разходка и обяд.

 

 Придвижване с автобуса от центъра на града до крепостта. Посещение на крепостта „Пауталия“, паметник на културата с национално значение. Намира се на хълма „Хисарлъка“.  Изградена в края на ІV век, крепостта има форма на неправилен многоъгълник. Интересните конструктивни решения, съчетанието на различните строителни техники и материали, както и разкритите археологически паметници от няколко исторически епохи я определят като една от най-значимите на територията на България.

Отпътуване от Кюстендил. Фото пауза на Кадин мост – с. Невестино. Мостът е съграден по нареждане на везира Исак паша през 1470 г. Названието му е свързано с легендата за построяването му от майстор Манол и невястата му Струма, чиято сянка била вградена в основите на моста. Кадин мост е един от най-забележителните паметници на мостовото строителство по нашите земи, обявен за паметник на културата от национално значение.Отпътуване от Невестино. 

Пристигане в Плевен вечерта. 

 

Цена: 169 лв

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически  автобус, туристическа застраховка, нощувка със закуска и вечеря  в СПА х-л” Парк Кюстендил” в град Кюстендил, посещение на Кюстендил, Радомир, Земенски манастир,  екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

В цената не са включени: входни такси за Земенския манастир „Св. Йоан Богослов“ и Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“ – Кюстендил; разходи от личен характер.

 

 

За записване и повече информация:

 

Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15;

087/865 02 17; 087/662 94 27 e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер