Get Adobe Flash player
БанерПътуване из Мармара

Плевен - Люлебургаз – Текирдаг – Истанбул –

Принцовите острови - Чорлу – Плевен

 

На 15, 16, 17 и 18 Август

ЦЕНА:385  лв.

 

 


І Ден - Отпътуване от Плевен около 02:00ч. от "Часовника".Преминаваме през прохода Шипка и град Казанлък.Продължаваме към ГКПП Капитан Андреево.

 

Преминаване на границата и се отправяме към град Люлебургаз.

Името на града произлиза от турската дума „lule“ — лула, с производството на които градът се слави. Интересна забележителност е архитектурния  комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан баба (14 век). Възможност за разходка в историческия център на града.Кафе или чай,първи интересни покупки. Отпътуване за Текирдаг. 

 Текирдаг, който сега е 120 000 жители,  е  основан през Античността от преселници от остров Самос и е наречен Родосто.Споменаван е като владение на тракийския цар Севт, който предлага на Ксенофонт „най-хубавата от крепостите му край морето“ като възнаграждение за помощта му с наемни войски. Според мнозина историци планината, обграждаща от север залива Текирдаг, е прочутата Свещена планина на траките, за която говорят много антични автори. Хилядолетната история на града е събрана в археологическия музей - релефи, статуи, мозайки, керамика от античната епоха и дори фосил  на 65 млн. години. Най-ценният обект обаче са костите и восъчната фигура на тракийския цар Керсеблепт, живял през IV в. пр. Хр. Гробът му е намерен през 1998 г. при разкопки на могилата Харекат тепе. Другата забележителност е «Двореца на Ференц Ракоци». Последния владетел на Трансилванското княжество и борец за възстановяване на Унгарската държавност.Прогонен от Австрийските Хабсбурги ,Ференц Ракоци е приютен в Родосто,тогава ,когато града е част от личните владения на османския султан Ахмед III.

Прочут със своите кюфтета и турска ракия – Текирдаг е сред Перлите на южната ни съседка на брега на Мраморно море..След настаняване в хотела , желаещите могат да се включат в обзорна разходка в старата част на града.Ще бъдат посетени Археологическия музей на Родосто и «Двореца на Ференц Ракоци» в квартал «Маджар».Ще се запознаем с типичните местни къщи «айляк» ,ще разгледаме една от перлите на архитекта Мимар Синан – джамията на Великия везир Рюстем паша.Лично време в привечерните часове за разходка в центъра и красивия крайбрежен булевард.Нощувка.

 


 ІI Ден-Текирдаг – Истанбул

 

Закуска. Отпътуване за Истанбул.Вечно интересния град стъпил на два континента.Столицата на Ромейската , Латинската и Османската империи.Космополитен , пъстър , шумен и запомнящ се.

Пристигане около 10:30 часа. Желаещите ще се придвижат до хотела.При възможност  бързо настаняване .Официалният час за настаняване е в 14:00 часа. По желание  включване в тур «Златен рог с обяд» срещу допълнително заплащане.Посещение на църквата ЩСв.Стефан" , един от най-важните символи на нашето Възраждане.Изкачване до кафенето "Пиер Лоти" ,намиращо се в свещения за мюсюлманите район Еюб.Една очарователна история за това кафене ,свързана с тайна любов ви очаква на хълма с великолепната панорама към залива «Златния рог».Придвижваме се и до огромната джамия на Сюлейман Великолепни. Там където са гробовете на неговото семейство .Великолепен архитектурен паметник от творчеството на Коджа Мимар Синан. След обиколката на «Златния рог» , ще има организиран обяд. На път за хотела ще се посети кожения център "Емелда" , където ще има ревю на актуална кожена мода,възможност за аутлет пазаруване ,както и на най-актуалното в света на кожените изделия.Завръщане в хотела и настаняване. Време за почивка.Следобед по желание срещу допълнително заплащане посещение на двореца Долмабахче и Египетския пазар.Долмабахче е един от символите на променящата се през XIX век Османска империя. Дворецът на последните султани,е в бароков стил , много стилен и бляскав. Разположен на брега на Босфора ,той е една от перлите на една отминала епоха.След Долмабахче ще се спрем за обиколка на Египетския пазар. Раят на подправките , на сладките изделия ,ароматното кафе,млечни изделия и какво ли още не. Пазара е от XVII век и е част от комплекса Валиде Джамия. Време за кафе и покупки. Завръщане в хотела.

Вечерта по желание:

- Вечеря на круизен кораб по Босфора. Четиристепенно меню и неограничено количество напитки.Богата национална шоу-програма.Нощен Истанбул,разгледан откъм водите на Мраморно море ще ви отпусне и размечтае. Трансфер от и до хотела.

- Вечеря в мюзик хол "Гаар".Един класически ориенталски ресторант с фиксирано меню и неограничено количество напитки.Богата вариететна програма ,където акцента е на най-доброто в "бели денса". Трансфер от и до хотела.

- Вечеря в рибен ресторант «Сарай».Различни видове салати , риба по избор,алкохолни и безалкохолни напитки по меню «аla carte».Трансфер от и до хотела.

Нощувка.

 

 

 

 

 

 ІII ДенИстанбул – Принцови острови

 Закуска. Лично време или възможност за включване в един от следните два тура :

- Принцови острови . Принцовите острови са девет малки острова в Мраморно море. Намират се на около 20км от Истанбул и са любимо място за отдих на жителите на мегаполиса.
В миналото са били обитавани предимно от монаси и отшелници, но са наречени "Принцови", защото там са били изпращани на заточение неудобните за владетелите принцове, свещеници и знатни поданици на Ромейската и Османската империи.
Сега на по-големите острови има китни градчета със специфична архитектура и колорит. Там няма автомобили и туристите се придвижват с файтони, велосипеди и пеша. Посещение на остров Буюкада. Продължителност на тура , около 7 часа.

- Посещение на небостъргача Сапфир. Наричат този небостъргач «Покривът на Истанбул.261 м. Височина и 64 етажа.4-та най-висока срада в Европа.Наблюдателната площадка Сапфир е едно от най-добрите места за посещение в Истанбул, със спираща дъха гледка от птичи поглед от последния етаж на сградата Сапфир. Много туристически атракции в Истанбул могат да бъдат разгледани от всички страни, което ви позволява да се насладите на различни неща на едно място.Наблюдателната площадка Сапфир е страхотна туристическа атракция със своята невероятна гледка и модерна структура. «Sapphire Residence», като една от най-високите сгради в Истанбул, предлага спираща дъха гледка.Тура е с продължителност 3 часа.

Вечерта по желание посещение на един от трите варианта предложени предишната вечер.

 Нощувка.

IV Ден - Истанбул – Чорлу – Плевен

 Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за град Чорлу. 

Градът е с богата история , макар и доста непозната за нас и е един от модерните за последните години градове за шопинг в Турция на доста ниски цени.  Посещение на магазин ZIRHLI, той е известен с голям асортимент хранителни и нехранителни Турски стоки на ниски цени. Посещение на централната градска част на Чорлу, време за обяд.Около 12:30 часа отпътуване за България.

Преминаване на ГКПП Капитан Андреево .Завръщане в  Плевен около 22:00 часа.

 

 

 


Цена:385 лв.


Цената включва:

- Транспорт с комфортен автобус за международни превози  по маршрута;

- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Текирдаг;

- 2 нощувки със закуски в хотел 3-4 звезди в Истанбул ;

- Посещение в град Чорлу магазин ZIRHLI;

- Посещение на централната градска част на град Чорлу;

 - туристическа застраховка;

 - екскурзоводско обслужване;

 Цената не включва :

- Таксите за допълнителните турове ;

- Разходи от личен характер ;

- Входните такси за посещаваните обекти ;

 Забележки :

- Всички часове в програмата са ориентировъчни и при необходимост подлежат на промяна,без това да ощетява туристите;

- Цените на входни такси и допълнителни турове са валидни към момента на изготвяне на програмата и агенцията не носи отговорност за последващата им промяна;

- При записване се заплащат 30 % , а останалата сума до две седмици преди датата на пътуването ;

- Посещенията на Археологическия музей и Двореца на Ракоци в Текирдаг ,се заплащат на екскурзовода в турски лири ;

- Всички допълнителни турове за Истанбул се заплащат на екскурзовода в евро или в турски лири по предоставената от Турция равностойност ;

Цени за допълнителните турове :

- Археологически музей Текирдаг 100 TRY ;

- Двореца на Ракоци 100 TRY ;

- «Златен рог» + обяд 35 EUR ;

- Долмабахче и Египетския пазар 60 EUR ;

- Круизна вечеря «Ориент Босфорус» 45 EUR ;

- Принцови острови 35 EUR ;

- Небостъргача «Сапфир» 40 EUR ;

- Вечеря в рибен ресторант «Сарай»  40 EUR ;

- Вечеря в «Гаар Мюзик Хол» 35 EUR ;

 

Необходими документи:


-Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца.

-За деца под 18 години - задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 3 месеца и нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15; 088/964 65 77; 088/712 88 97;

087/864 65 77; 087/812 88 97; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер