Get Adobe Flash player
БанерПЛЕВЕН - САЛИНА СЛАНИК - ЗАМЪКА РАШНОВ - СИНАЯ - ЗАМЪКА БРАН - БРАШОВ - ПЛЕВЕН

тридневна на 27, 28 и 29 Септември с 2 закуски и 2 вечери

 ЦЕНА: 280 лв. 

 

Първи ден:

Отпътуване от Плевен от Общината в 04:00 ч. 

 Преминаване при « Дунав мост» на българо – румънската граница. Пристигане в Букурещ около 10:00ч. Наричат Букурещ  най-добре пазената тайна на Европа.Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Това име буквално означава „забавление”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл.И до днес “Малкият Париж”  е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада .Транзитно преминаване през града в посока Салина Сланик .  Солните мини в Сланик са едни от най-известните в Румъния. Това са и най-големите в Европа. Сланик Прахова и днес е един от най-важните водни и климатични курорти в Румъния. Уникалната солна планина, пещерата на булката, езерото на овчаря, зеленото езеро и старата солна мина са само част от забележителностите на курорта. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум, се намира на 210 метра дълбочина. Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат; възможността за топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания.Разглеждане на мината.Отпътуване за Предела.Предела е старинно селище разположено на пътя,който векове свързва равнините на Голяма Влахия с Трансилвания. Сега е планински курорт . Настаняване в хотела.Свободно време за разходка, вечеря. Нощувка.

 

  •  

 

Втори ден:

Закуска. Отпътуване за Бран. Пристигане в Бран около 10:00ч. Посещение на “Замъка Бран” - известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Цепеш “Дракула”.Впечатляваща средновековна крепост,стъпила върху скала извисяваща се над дефилето на р.Бран, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. Панорамна разходка в замъка с нашия екскурзовод. Свободно време за да опитате някой от местните специалитети, като Сармале, Мамалига с яйца, Чулама, румънска баница – със сирене и стафиди.Възможност да се насладите на разнообразието на един от големите пазари в Карпатите,с много сувенири ,местни храни и различни етнографски вещи.

 

Отпътуване за замъка Рашнов.Разположен близо до Брашов, на 200 метра над град Рашнов, на върха на скалист хълм .Крепостта Рашнов е една от най-посещаваните средновековни забележителности в Румъния. За пръв път крепостта официално е спомената през 1331 година. Има вътрешен и външен двор и може да видите руините на училище ,параклис и множество средновековни къщи,които осигурявали подслон за местното население по време на татарски и турски нашествия.

Продължаваме към Брашов . градът разделящ Източните и Южните Карпати и център на българската емиграция през Възраждането,където Петър Берон издава Рибния буквар. Разглеждане на: средновековния град Брашов – гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала и Улицата на въжетата/ най-тясната уличка в Източна Европа/; Пешеходната разходка включва разглеждане на Порта Екатерини от 1559 г., Порта Шей от 1828 г., Синагога Неолога от 1901 г., Въжената уличка – най-тясната в Европа, Черната църква – най-голямата между Виена и Истанбул, историческия център на Брашов - площада с Ратушата, кулата на тръбача и ортодоксалната църква Успение Богородично. Възможност за самостоятелно качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Надвечер връщане в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Посещение на град Брашов и панорамна разходка в града: разглеждат се Черната църква, Старото кметство, централния площад, свободно време за разходка в ценъра.

Трети ден: 


Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Синая.Синая е един от най-популярните планински курорти в Румъния. Посещение на дворцовата резиденция на крал Карол I.Смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Двореца е издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета.Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани. Разглеждане на замъка. Свободно време за разходка из дворцовия парк.Посещение и на Синайския манастир,който седи в основата и на появата на самия град Синая.Разглеждане на Синайския манастир .Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те апостоли. Постепенно обаче тази цифра се увеличава.През 1735 – 1739 г. манастирът Синая бива завладян от турците. Тук се пазят първата Библия, преведена на румънски (и отпечатана в Букурещ през 1688 г.), пищна колекция от икони, както и епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в., която е със световно значение и е защитена от ЮНЕСКО.

Следобед отпътуване за България. Пристигане в Плевен около 20:00 часа.

 

Цена: 280 лв.

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, екскурзия до замъка "Пелеш",  замъка  в Бран, замъка в Рашнов, Салина Сланик, пешеходен преход до някои от забележителностите, екскурзоводно обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка - “Пътуване в чужбина”, 2 нощувки, 2 закуски и 2 вечери в хотел в близост до Синая.

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти, разходи от личен характер. 

 Солна Мина Сланик – възрастни 45 леи /пенсионери-35 леи /Деца над 3год.ученици до 18 години– 30 леи /студенти до 26год.-35 леи/ деца под 3год. – безплатно /цените са за групи над 20 човека.При по малка бройка цената е с 5 леи по висока/.Входни такси.Ориентировъчни цени :

Замъка “Пелеш” – Работещи 50 леи, пенсионери  25 леи, ученици и студенти 15 леи.

Замъка «Пелишор» – Работещи 30 леи , 15 леи за пенсионери ,Студенти и ученици 8 леи.

Входна такса за Синайски манастир , групови посещения , само за възрастни 10 леи.

Брашов: Черната църква –  15леи за работещи, 10 леи за пенсионери и студенти;5 леи  за ученици.

Замъка “Бран” от 01.01-31.06.2023 и 01.09-31.12 – 55 леи за възрастни, 40 леи за хора над 65 г., 30 леи за студенти, 15 леи за ученици и деца.   За периода 01.07-31.08.2023 - 60 леи за възрастни, 45 леи за хора над 65 г., 35 леи за студенти, 15 леи за ученици.

Замъкът Рашнов : Възрастни 25 леи , за учащи 15 леи .

Забележки: 

Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заплащат в румънски леи на екскурзовода.

Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.

Всички упоменати часове са ориентировъчни и може да търпят промени в хода екскурзията.

Входните такси на обектите са ОРИЕНТИРОВЪЧНИ  и са изготвени към датата на изготвяне на програмата и Агенцията не носи отговорност ако имат промяна на място!!!


Необходими документи:

Само лична карта

За деца под 18 години нотариално заверено съгласие за пътуване от двамата родители.


За записване и повече информация:Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15;

 087/865 02 17; 087/662 94 27  e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер