Get Adobe Flash player
Банер 

 

Почивка в Албания 2024 г. - ривиерата на Саранда

 

 Цена: от  лева.

Продължителност: 5 дни /4 нощувки

Плевен-Саранда-Бутринт-Гирокастро-Плевен

 

Саранада е градът на слънцето, което цели 300 дни в годината „не снема очи” от курорта, сякаш на свой ред е запленено от това райско място! Курорта е със субтропичен средиземноморски климат и се характеризира с дълго, топло и сухо лято. Цели шест месеца в годината (от май до октомври) са с типичен летен характер и средни дневни температури надвишаващи 23 градуса! Есента тук е кратка с променливо и меко време и обхваща реално само един месец – ноември, който бележи границата между лято и зима. Зимата пък е хладна и не много студена с температури от 16 до 17 градуса и властва от декември до март. Пролетта започва от втората половина на март до края на април, когато отстъпва място на благословеното лято. Именно климатът е една от причините това място да е любимо на туристите, които определят Саранда като Тропическият рай на Европа.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Ден 1: /10.09.2024г./

Отпътуване от Плевен в 04,00ч. през ГКПП- Кулата по маршрут Кулата - Солун - Саранда.

Kурорт с 290 слънчеви дни в годината и с непокварена екзотика, показващ другото лице на Албания. Съвместяващо екзотиката на няколко култури, курортното градче Саранда се счита за вратата към южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската Ривиера. То е разположено в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу и на около 160 км от столицата Тирана. Името си (от гръцки – 40) Саранда получава от византийския манастир „Четиридесет светци“, построен в чест на четиридесет монаси – римски легионери. Според легендата те открито се наричали християни, заради което били безмилостно убити от турците. В очите на местните жители и на църквата обаче те били мъченици, и след като ги обявили за светци, издигнали множество храмове в тяхна памет.

Настаняване в Саранда и вечеря. Нощувка.

Ден 2: /11.09.2024г./ Саранда – Бутринт – Саранда ~ 40 km

Закуска.Пешеходна разходка в Саранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на Йонийско море, перла на албанската ривиера: крайбрежната алея, етнографският музей, градската порта, руините на античната синагога.

Следобед - свободно време, или по желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Бутринт. Археологическият комплекс е включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите. През хилядолетната му история, своя отпечатък върху града са оставили илири, гърци, римляни, византийци, венецианци, османските турци. Обиколка на Бутринт: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей.

Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3:/12.09.2024г./ Саранда - Гирокастро - Саранда - 120 km

Закуска. Свободно време за плаж или по желание: Полудневна екскурзия до Гирокастро, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С калдъръмените улички, старите каменни къщи и укрепления, занаятчийските дюкяни, Гирокастра е запазил изгледа си на богат търговски център от времето на Османската империя. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа - днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Саранда. Свободно време. Вечеря. Нощувк

Ден 4:/13.09.2024г./ Саранда

Закуска. Свободно време за плаж или самостоятелни разходки и шопинг. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5:/14.09.2024г./ Саранда – Плевен

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Плевен късно вечерта.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус;
 • 4 нощувки със закуска и вечеря в хотел "Helia" **** (www.helia.al) на ривиерата на Саранда;
 • Пешеходна разходка в Саранда;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

 • Полудневна екскурзия до Бутринт/20 евро/;
 • Полудневна екскурзия до Гирокастра/20 евро/;
 • Входни такси за калето (400 леки) и етнографския музей в Гирокастра (300 леки);
 • Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

 

 

Цена: от  лева. 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
 За записване и повече информация:

 

 


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен, ул."Дойран" 160, ет.1, офис 103,

тел./факс 064/ 80 34 15 ; 

 

087/662 94 27 ; 087/865 02 17 ;

e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер