Get Adobe Flash player
Банер                           ФЕСТИВАЛ на Баницата в Бела Паланка, Ниш и винарна „МАЛЧА”/СЪРБИЯ/                                                                                 

              на 10 и 11 август  - двудневна

      Цена: 215 лв

Първи ден:  Отпътуване от Плевен сутринта. Пристигане в Бела Паланка следобед, свободно време за забавления, разходки и пазаруване на Фестивала (3,30-4,00ч). Отпътуване за Ниш и настаняване в хотел. Вечеря с жива музика и напитки без лимит. Нощувка.

 

 

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма в града: „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г.); площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, сградата „Бановина” в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите – Нишката крепост, разположена край река Нишава, изградена през 1723г. върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта (арселана, джамията, Пашин конак) днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Комплексът е изключително добре реставриран, оригинално са вмъкнати кафенета и ресторанти без да пречат или развалят руините. Свободно време да се насладите на чаша ароматно кафе на „Казанджийското сокаче” – запазена част от старата Нишка чаршия. Отпътуване за винарска изба „Малча”. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Ще имате възможност да дегустирате различни вина и сирена (по желание цена 10 евро). След това отпътуване за България, пристигане в Плевен вечерта.

 

 Цена: 215 лв

 

Цената включва: транспорт с лицензиран туристически автобус, 1 нощувка със закуска и празнична вечеря с жива музика и неограничен алкохол в хотел  в гр. Ниш, посещение на винарна Малча, туристическа застраховка - “Помощ при пътуване”, екскурзоводско обслужване.

 Цената не включва: входни такси на обектите

Дегустация във винарната - 10 евро. 

 

                                                                                                          За записване и повече информация:


Туроператорска фирма “ВИСТ” – гр. Плевен ул. "Дойран" 160 ет.1 офис 103

тел./факс 064/80 34 15

 087/662 94 27; 087/865 02 17; e-mail:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

ЗА КОНТАКТИ И РЕЗЕРВАЦИИ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер